Timp de preparare: 1 ora.
Ingrediente: 1 kg si jumatate pulpa de porc, sare, apa(100 ml), piper macinat, cimbru uscat, usturoi
Mod de preparare: Carnea se spala, se taie bucatele, se pune la prajit cu 100 ml apa, se presara cu sare grunjoasa, se amesteca nereu in cratita sa nu se lipeasca. Se gateste la foc domol. Este gata cand furculita intra cu usurinta in bucatelele de carne. Daca ati ales carne mai slaba, puteti adauga putina untura de porc sau ulei in timpul prepararii. Se aseaza bucati de carne in farfurii si se presara cu piper macinat, usturoi taiat marunt si cimbru uscat (optional), se mananca cu mamaliga si zeama de varza.
4 comments:
Vai Maria ce amintiri mi-ai trezit,,,mergeam la bunici si taiam 5-6 porci o data,ce vremuri bune am trait,,,nici acuma nu o duc rau,,,dar parca era mult mai frumos atunci,,,puppp!!!
CE FRUMOASA E MAMALIGA!SI ZEAMA DE VARZA IMI FACE TARE CU OCHIUL!PUPICI!
Mirela, tare dragi ne sunt si noua amintirile din tinerete, cand familia se reunea sa se bucure impreuna de obiceiurile de dinaintea sarbatorilor de iarna.
Multumesc Geta, dar niciodata mamaliguta nu va fi asa buna ca atunci cand o mancam la mama. Zeama de varza din anul acesta a fost tare buna si frumoasa.
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita