Timp de preparare: 45 minute
Ingrediente: 1 kg strugurei(eu i-am pastrat la congelator pana acum sa pot face diferite combinatii), ½ kg nectarine, ½ kg piersici, 2 plicuri gel fix: 3x1, 700-800 g zahar. Din aceasta cantitate de fructe au rezultat 6 borcane mici de dulceata.
Mod de preparare: Intotdeauna incep cu spalatul si sterilizatul borcanelor in cuptor. Intre timp, pregatesc fructele. Piersicile, nectarinele spalate, se curata de samburi, se taie bucati, se amesteca cu strugureii, apoi adaugam zaharul impreuna cu gel fix, amestecam bine totul, punem fructele la fiert asa cum sunt indicatiile de pe plicul cu gel fix. Cand fructele incep sa fiarba, tinem la foc 3 minute, apoi stingem focul si turnam dulceata in borcane cu capac filetat, le intorcem cu capul in jos 5 minute, apoi punem borcanele la dunst uscat, acoperite cu o patura pana ziua urmatoare cand se aseaza in camara.
Pregatim ingredientele. |
Taiem bucati piersicile si nectarinele. |
Amestecam fructele cu gel fix. |
Fierbem dulceata. |
Umplem borcanele si le intoarcem cu capacul in jos. |
Este delicioasa cu wafe.... |
....dar si pe felii de paine proaspata. |
Pt cei care nu stiu, acestia sunt strugureii sau coacazele rosii (ribes rubrum) |
7 comments:
ce combinatie delicioasa si parfumata !
Mmm cred ca e super dulceata!
cand zici strugurei, te referi la acele bobite rosii? alea din cate stiu io se numesc coacaze rosi.
Vdaiana, da, acele bobite rosii in zona noastra se numesc strugurei.
Diana, daca avem strugureii in gradina, e pacat sa nu ii valorific intrun fel si de aceea fac diferite combinatii pt dulceata. Te pup, multumesc de vizita.
Ce aroma trebuie sa aiba aceasta combinatie.
TE ASTEPT LA CULES DE PREMII, E TOAMNA DOAR.
Am mai comentat reteta asta!
E o dulceata aromata si as da o fuga pana la tine sa o gust!
Te pupic!
Foarte interesanta combinatia, dar ar fi fost super fara gel fix.
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita