Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente
Pt
blat: 100 g margarina Unirea, 1 cana zahar (cam 220g), 3 oua, 1 cutie si
jumatate de iaurt danone mic(cam 200 g), 300 g faina alba, 1 vanilie, 1 praf de
copt.
Pt umplutura: 500 g prune, 2 linguri zahar, 1 plic vanilie, 3 lingurite
praf de scortisoara.
Pt pudrat: zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Mod de preparare: intrun vas de plastic, mixam margarina cu zaharul
si zaharul vanilat, adaugam apoi ouale, continuam sa mixam ingredientele. Se
adauga iaurtul, omogenizam, la sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt,
mixam pana la incorporarea acestora.
Turnam compozitia intro tava tapetata cu hartie de copt. Adaugam in blat
prunele spalate, curatate de samburi, taiate bucatele si amestecate cu 2
linguri de zahar si 3 lingurite cu varf de scortisoara. Intoducem tava in
cuptorul preincalzit si coacem 20-30 minute. Scoatem prajitura din cuptor, o
lasam sa se raceasca, se serveste pudrata cu zahar pudra amestecat cu zahar
vanilat. Dimensiunea tavii este: 36 cm x 25 cm.
Pregatim ingredientele. |
Se mixeaza zaharul+1 plic zahar pudra+margarina, peste care adaugam ouale. |
Prajitura este coapta. |
Lasam prajitura sa se raceasca, taiem marginile, pudram prajitura. |
Se poate servi! |
Pofta buna!
8 comments:
Foarte bine arata si intradevar este gustul perfect.Pupici si o seara frumoasa!
Multumesc de aprecieri si de vizita, o seara frumoasa si tie.
O prajitura buna si rapida. Mereu te scapa cand vrei un dulce. Pup!
Sara&Miki, multumesc de vizita si de comantariu, va mai astept cu mare drag. Am incercat sa ma conectez la blogul voastru, sa devin prietena voastra, nu am reusit, mai incerc.
Este o prajitura minunata,deja parca simt mirosul de scortisoara!Il ador!
Bine-ai venit Janet, ce bine ca-ti place, multumesc de vizita, esti binevenita intotdeuna si tu si Liana.
delicioasa sigur daca are prune si scortisoara. Am un castron in frigider, poate incerc dupa reteta dvs.
Nico: daca te hotarasti spor la prajiturit!
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita