vineri, august 06, 2010

Prajitura cu caise vedeta verii!

-->

O prajitura cu un gust acrisor, numai buna pt cei ce prefera acest gust.
Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente: 100 g unt, 3 oua, 200 zahar, 200 g iaurt natural danone, 300 g faina, 1 plic praf de copt, 2 plicuri vanilie, 250 g caise curatate de samburi si taiate bucati.
Mod de praparare: freci spuma untul cu zaharul + vaniliile, adaugi treptat ouale, iaurtul, faina cernuta+praful de copt. Torni compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt (24x21,5 dimensiunea tavii, dar se poate folosi o tava cu dimensiuni apropiate de aceste dimensiuni), asezi deasupra fructele trecute prin faina, dai tava cu compozitia la cuptor pt  25-30 minute la foc mijlociu in cuptorul preincalzit. Cand prajitura este coapta, o scoti din cuptor, o lasi la racit, o asezi pe un platou, o pudrezi cu zahar pudra amestecat cu vanilie.


19 comments:

Tavi spunea...

Arata nemaipomenit de bine, doamna Maria Elena! Una din prajiturile mele preferate, categoric vedeta. Felicitari pentru aceasta reteta minunata!

maria elena spunea...

Multumesc Tavi de aprecieri, de vizita.

Momo spunea...

excelenta,si mie imi place mult!

Mari spunea...

Mariela, i-ai facut Cristinucai ceva gulce si bun?
Foarte frumos arata! Sa va fie de bine!

maria elena spunea...

Alison, sunt bucuroasa ca m-ai vizitat!

Da, am vrut sa o rasfat Mari, sa simta ca e la bunici.

Unknown spunea...

Buna-buna prajiturica ! Daca nu sunt caise, se poate si cu piersici prafuite obligatoriu cu scortisoara.
Am gasit in blog o eroare: imaginea de la site-ul Horia Varlan are linkul de forma http://www.horiavirlan.ro/index.php/parteneri,%20http://inbucatariecutata.blogspot.com/ . Trebuie sters din link ce este dupa virgula, ca linkul sa fie functional

maria elena spunea...

Adi multumesc de vizita, de aprecieri, de sugestii si de atentionare, o sa incerc sa corectez linkul.
O sa repet prajitura, aplicand modificari dupa sugestia ta, cred ca e o nebunie, mie imi place mult aroma de scortisoara, dar si mai mult combinatia dintre scortisoara si vanilie.

Diana spunea...

chiar asa Marielena ai mare dreptate...o vedeta a verii aceasta prajitura !

fimere spunea...

trop succulent ce gâteau aux abricots, moelleux et goûteux, parfait avec une tasse ce café
bonne soirée

maria elena spunea...

Merci Fimere, c'est vraie.

Blog da Nô spunea...

Adorei essa torta, Maria Elena! E o detalhe do coração no açúcar deixou um charme!
Beijos!
:o)

maria elena spunea...

Noemi, obrigado pela visita, estou feliz que voce gostou de torta, beijos!

pansy spunea...

am lipsit ceva vreme si vad ca numai bunatati ai facut ! caisele,piersicile sunt printre fructele mele preferate!

maria elena spunea...

Atunci ai nimerit bine, la fel si mie imi plac.

geta spunea...

un premiu te asteapta...

Diana spunea...

Marielena si eu am un premiu pt tine...te pup !

teostan spunea...

Mor dupa caise deci nu poate fi decat FOARTE DELICIOSA!!!!

maria elena spunea...

Teostan, multumesc, poate vreodata incerci reteta mea.

Aurica spunea...

la cat de apetisanta si pufoasa arata cred ca ar fi vedeta oricarei luni si anotimp, prea delicioasa :D

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita