miercuri, iunie 30, 2010

Tort ,,Mamaruta neagra cu buline galbene,,


Acest tortulet a fost unul de incercare. Precizez din capul locului ca nu am cantarit ingredientele, dar nu poti da gres in niciun fel, totul se poate drege. Este un desert delicios si nu solicita utilizarea aragazului, decat pt prepararea gelatinei, se poate face in zilele calduroase de vara.

Timp de preparare: 30 minute 

Ingrediente: biscuiti petit beurre, o bucatica unt topit, sirop pt insiropat biscuitii(apa+zahar+vanilie+esenta rom), 1 lingura cacao, ½ plic gelatina  rosie, bombonele pt buline, nuca de cocos colorata.

 

Mod de preparare: Se zdrobesc biscuitii, se inmoaie cu siropul si untul topit, adaugam cacao(daca ati obtinut o compozitie prea uscata mai adaugati sirop si putin unt, in cazul in care compozitia obtinuta este prea moale, dregeti prin adaugare de cativa biscuiti zbrobiti). Dam compozitiei forma unei mamarute, o asezam pe farfurie sau pe ce ati hotarat sa asezati tortuletul si lasam la rece pana preparam gelatina rosie, asa cum scrie pe pliculet. Turnam gelatina pe mamaruta, aplicam bulinute galbene, ochisori din margelute comestibile, iar in jurul ei presaram nuca de cocos colorata.

8 comments:

MihaelaT spunea...

Wouuu, ce frumoasa este mamaruta! Trebuie sa-i fac si eu buburuzei mele care, daca s-ar putea, ar face crescatorie de buburuze :))

Unknown spunea...

Ficou muito bonito!!

Beijos

maria elena spunea...

E un desert rapid si usor de pregatit, ochi_verzi.

maria elena spunea...

Eu Mulher, gracias.

retete culinare spunea...

uauuu ce imagine, ma tot uit la poza si salivez :)

maria elena spunea...

Multumesc Retete culinare, ce bine ca-ti place!

Denisse spunea...

awwwwww ce bine arata, cred ca este deliciooos

maria elena spunea...

Denisse@: a fost tare gustos.

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita