duminică, mai 23, 2010

Tocanita de miel

Timp de preparare: 1 ora si 20 minute (complexitate medie)  

Ingrediente: 800 g carne de miel(coaste), 1 ceapa uscata(de asta toamna), 1 legatura ceapa verde, 1 legatura patrunjel verde, 50 ml ulei de palmier(nu folosesc de prea multa vreme acest ulei, dar sunt foarte multumita; desigur se poate folosi si ulei obisnuit), 2 lingurite boia, piper, sare, crengute de marar pt decor.

Mod de preparare: Eu obisnuiesc sa oparesc carnea inainte de preparare. Deci: am curatat carnea provenita de la blandul animal de pielite, am oparit-o. Intrun cratit am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa curatata, spalata, taiata marunt(cea uscata), rondele mici(cea verde), am calit-o usor, am adaugat boiaua, carnea, am prajit usor carnea apoi am adaugat apa si am lasat tocanita sa fiarba la foc domol cam 1 ora. Am potrivit de sare, piper, am dres-o(ingrosat-o) cu 1 lingura da faina alba amestecata cu putina apa rece. Am turnat dresatura peste tocanita, am lasat sa dea cateva clocote, am adaugat 2 catei de usturoi zdrobiti, am stins focul si am presarat verdeata. Se opreste verdeata si se presara si in farfurie, cine adora gustul patrunjelului. Am decorat cu crengute de marar verde. Se serveste cu mamaliguta calda si salata de verdeturi(salata verde, ceapa, rosii), sau muratura.

7 comments:

pansy spunea...

ce festin !o tocanita grozava !

Elena Toma spunea...

Scumpa mea tiza, ceva premii pe care le ofer cu putina intarziere pentru onomastica noastra. Imi face multa placere sa le ofer, iar ele te asteapta cuminti.

maria elena spunea...

Multumesc Pansy.

maria elena spunea...

Elena, multumesc mult pt premii, sunt onorata, am sa trec sa le iau.

Micul spunea...

Foarte apetisanta tocanita.Si cum noua ne place mielul....
Premii la mine pe blogg pentru tine, daca-ti face placere, te astept sa le ridici.

maria elena spunea...

Cum nu Micul, sunt incantata, iti multumesc! O sa trec sa la aduc acasa.

Anonim spunea...

foarte gustoasa :*

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita