luni, ianuarie 11, 2010

Prajitura cu nuca, ciocolata, rahat


Timp de preparare:
50 minute

Tot din ciclul: ,,nimic nu se pierde, ci totul se transforma,, este si aceasta prajitura. Pt ca mi-au ramas albusuri, nu am renuntat la ele cu una cu doua ci m-am gandit sa le utilizez si am preparat aceasta prajiura.
Ingrediente:4 albusuri, 5 linguri de zahar, 5 linguri faina, o jumatate de lamaie(coaja si zeama), cateva nuci(12-13 samburi), 2 cuburi de rahat, 1 cub ciocolata menaj. Nucile, rahatul si ciocolata, le-am taiat bucatele.
Pt ornat am folosit un alt cub de ciocolata menaj si 1 lingura de apa. Am folosit o tava cu dimensiuni: 29x23 cm, o ultima achizitie in materie de ustensile, din gama ,,Casa Linga,, de fapt un set alcatuit din 2 tavi concepute in asa fel incat una daca e nevoie, devine capacul celeilalte, achizitie de care sunt tare incantata.
Mod de preparare: Batem albusurile spuma tare, adaugam coaja si zeama de lamaie, se contiuna batutul spumei, adaugam zaharul, vanilia si batem pana la topirea zaharului. Se adauga faina, se amesteca cu grija pana la incorporarea acesteia, adaugam nuca, rahatul si ciocolata, toate taiate bucatele. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit cam 20-25 minute. Dupa copt, la 3 minute am scos prajitura din tava am lasat-o sa se raceasaca si am ornat-o cu ciocolata topita astfel: am topit cubul de ciocolata menaj cu 1 lingura de apa intro canita apoi am pus topitura intro punguta de nylon pe care am intepat-o la un capat si am ornat prajiturica asa cum o vedeti.
Sfat: daca doriti o prajitura mai pufoasa, puneti la preparaea blatului 1/2 pliculet praf de copt.

7 comments:

Evelina spunea...

Nota 10 pentru aceasta prajitura!

maria elena spunea...

Evelina@: multumesc de aprecieri, de vizita, te mai poftesc daca iti place blogul.

Timea spunea...

tare buna e prajitura asta!

Gheata carbonica spunea...

Arata delicios ! O sa incerc si eu !

maria elena spunea...

Timea@: da, e simpla si buna, multumesc de aprecieri si vizita.

maria elena spunea...

Gheata carbonica@: multumesc frumos pt aprecieri.
Foarte interesant saitul vostru, mi-a placut gheata carbonica, da un plus de farmec celor ce o includ in petrecerile lor, langa atatea bunatati!!!!!!!!!

Violeta spunea...

O prajitura simplu de facut si ff buna.

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita