luni, ianuarie 11, 2010

Prajitura din cozonac, readaptata

Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente: Pt ca se tot vorbeste de criza, normal ca nimic nu se risipeste, totul se valorifica. Pt aceasta prajitura, am folosit cozonac cu nuca de casa, care a ramas si caruia i-am dat o noua utilizare alaturi de alte ingrediente pe care le-am avut la indemana prin camara si frigider. Pt ca la inceput mi-am propus sa fac o savarina, dar pt ca nu am gasit prin casa frisca, desi eu stiam ca mai am, am trasformat rapid reteta. Avem nevoie de: cozonac(bucata mea a fost taiata in 4 parti), 250 ml sirop, 1 plic crema de cacao la rece, 1 vanilie, 150 ml lapte rece, fulgi de ciocolata pt ornat. Pt sirop: 2 linguri zahar, 2 bomboane menta, 2 bomboane vanilie, apa.
Mod de preparare: Am taiat bucata de cozonac dupa a mea dorinta, dar nu mult mai mare decat o prajitura obisniuta, am insiropat bine bucatile cu un sirop astfel preparat: am topit 1 lingura de zahar, am caramelizat usor, am stins cu 1 cana de apa(cam 250 ml), am adaugat 2 bomboane de menta si 2 de lapte pt arome si am fiert incet pana la topirea acestora. Am last siropul sa se racesca. Intre timp am preparat crema: intrun vas se pun 150 ml lapte rece, se adauga praful de crema, se omogenizeza usor, apoi se bate cu mixerul 3 minute. Se insiropeaza bine cozonacul cu siropul care deja s-a racit, apoi imbracam cozonacul cu crema si ornam dupa imaginatie.

4 comments:

Menuca spunea...

Buna Lenuta,ai un blog foarte frumos,i-mi cer scuze ca nu te-am vizitat pana acuma,dar promit ca am sa vin mai des

maria elena spunea...

Multumesc Menuca, te mai astept.

Luminitanaty spunea...

imi place ideea si cu crema.. cred ca e la fel de buna

maria elena spunea...

Naty, a fost delicios, l-am preparat cu ,,ingrediente,, la indemana, fara efort, cu ceea ce am avut prin camara si frigider, ca doar suntem in perioada de criza. Multumesc de comentariu.

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita