Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente
Pt
blat: 100 g margarina Unirea, 1 cana zahar (cam 220g), 3 oua, 1 cutie si
jumatate de iaurt danone mic(cam 200 g), 300 g faina alba, 1 vanilie, 1 praf de
copt.
Pt umplutura: 500 g prune, 2 linguri zahar, 1 plic vanilie, 3 lingurite
praf de scortisoara.
Pt pudrat: zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Mod de preparare: intrun vas de plastic, mixam margarina cu zaharul
si zaharul vanilat, adaugam apoi ouale, continuam sa mixam ingredientele. Se
adauga iaurtul, omogenizam, la sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt,
mixam pana la incorporarea acestora.
Turnam compozitia intro tava tapetata cu hartie de copt. Adaugam in blat
prunele spalate, curatate de samburi, taiate bucatele si amestecate cu 2
linguri de zahar si 3 lingurite cu varf de scortisoara. Intoducem tava in
cuptorul preincalzit si coacem 20-30 minute. Scoatem prajitura din cuptor, o
lasam sa se raceasca, se serveste pudrata cu zahar pudra amestecat cu zahar
vanilat. Dimensiunea tavii este: 36 cm x 25 cm.
Pregatim ingredientele. |
Se mixeaza zaharul+1 plic zahar pudra+margarina, peste care adaugam ouale. |
Prajitura este coapta. |
Lasam prajitura sa se raceasca, taiem marginile, pudram prajitura. |
Se poate servi! |
Pofta buna!