Pentru aceasta prajitura folosesc o tava cu dimensiunea de 20x30 cm. Prajitura are 3 foi: 2 foi cu mac si 1 foaie bezea.
Pentru fiecare foaie cu mac aveti nevoie de: 3 albusuri, 3 linguri de zahar, 5 linguri de mac, 2 linguri de faina, 1/2 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilinat.
Mod preparare foaie cu mac: mixam albusurile spuma cu 1 praf de sare, adaugam praful de copt, mixam putin sa incorporam praful de copt. Adaugam zaharul si zaharul vanilinat, mixam pana la topirea zaharului. Se adauga macul amestecat cu faina, omogenizam compozitia. Turnam compozitia intro tava cu dimensiunile de 20x30 cm tapatata cu hartie de copt. Nivelam compozitia din tava sa putem obtine o foaie frumoasa. Nu va speriati cantitatea este putina, dar iese o foaie subtire. Coaceti compozitia in cuptorul preincalzit la 180/190* Procedati exact la fel pt a doua foaie cu mac.
Pentru foaia bezea aveti nevoie de: 3 albusuri, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 2 linguri de ulei, 1/2 praf de copt, 1 plic zahar vanilinat.
Mod de preparare foaie bezea: mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam praful de copt, omogenizam, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilinat. Mixam pana la topirea zaharului, adugam cele 2 linguri de ulei, amestecam usor cu o lingura de lemn pana la incorporarea acestuia, apoi adaugam faina cernuta si omogenizam pana la incorporarea acesteia. Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la aceeasi temperatura la care ati copt cele 2 foi cu mac. Dupa ce am copt cele 3 foi (2 cu mac si foaia bezea) trecem la prepararea cremei.
Ingrediente crema prajitura cu mac: 7 galbenusuri ( sincer eu le am pus pe toate 9 ramase de la toate cele 3 foi), 2 sau 3 plicuri de vanilie, 6 linguri de zahar, 500 ml lapte, 1 plic budinca vanilie (40 g), 250 g unt 80%.
Preparare crema prajitura cu mac: intro cratita cu fundul dublu mixam spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilinat, adaugam praful de budinca, omogenizam foarte bine, adaugam laptele si punem compozitia la foc mic pana obtinem o budinca. Luam de pe foc, dupa ce se racoreste putin vasul acoperim budinca cu o folie de plastic si lasam sa se raceasca. Mixam untul la temperatura camerei apoi adaugam treptat budinca racita si mixam pana obtinem o crema omogena si catifelata. Impartim crema in 3 parti egale si asamblam prajitura. ati sesizat ca am folosit mult zahar vanilinat, mie imi place gustul vaniliei si am vrut sa fie parfumata prajitura. Voi folositi cum va place.
Asamblare prajitura cu mac:
1. Foaie cu mac, peste care intindem 1/3 din crema/
2.Foaie bezea peste care intindem 1/3 crema.â
3.Foaie cu mac peste care intindem 1/3 crema.
Inainte de ultima parte de crema presati putin cele 3 foi sa se lipeasca, abia apoi intindeti a treia parte de crema. Urmeaza decorarea prajiturii.
Decor prajitura cu mac: 50 grame ciocolata alba care se razuieste peste intreaga prajitura. Depozitati in camara invelita in hartie de copt sau staniol pana se va innmuia.