Aveți nevoie de:
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml lapte de soia cu continut de 3,5% proteina. Eu am folosit lapte de soia cu continut de proteina de 1,6% , insa maioneza nu a fost foarte ferma.
- 1 lingură rasă de mustar
- sare dupa gust
- piper macinat după gust
- 3 sau 4 lingurițe zeamă de lămâie (aici decideți cât de acrișor vă place, puteți adaugă mai puțin sau mai mult, chiar puteti suplimenta cantitatea de zeamă de lamaie daca preferati un gust f acru).
Mod de preparare:
Puneți întrun vas inalt pentru blender ingredientele în ordinea înscrisă în rețetă în afară de zeama de lămâie pe care o adaugati la final dupa ce ați mixat bine ingredientele. Mixați ingredientele de jos in sus. Eu am folosit un blender vertical.
Se obtine maioneza la care adăugați zeama de lămâie după gust și încorporați prin mișcări ușoare.
0 comments:
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita