joi, septembrie 27, 2018

Pasta de ardei capia



De multa vreme prepar pasta asta de ardei pe care o folosesc in loc de boia. Este tare gustoasa, da culoare Este tare gustoasa, da culoare mancarurilor, reteta e usoara, iar cantitatea de ardei nu e standard. Fiecare foloseste ce cantitate de ardei doreste. Cred ca nu e nevoie sa spun ca se folosesc numai ardei capia rosii, bine copti.
Timp de preparare: aprox. 1 ora.
Ingrediente: ardei capia curatati de seminte, sare pt conserve (dupa gust, chiar daca scapati sare mai multa nu e nimic, atunci la gatit veti folosi mai putina sare)
Mod de preparare: ardeii capia spalati se curata de samburi, se taie cubulete, se adauga sarea, se dau deoparte vreo 10 minute sa-si lase putina zeama, apoi ii punem la fiert la foc domol pana se inmoaie bine si scade din zeama pe care o lasa. Dupa ce au fiert, ii zdrobim cu blenderul ii punem iar la fiert la foc mic pana obtinem o pasta de consistenta dorita, care se toarna in borcane cu capac filetat bine spalate si sterilizate. Acoperiti borcanele de conserva cu o paturica groasa pana a doua zi cand se pot depozita in camara








0 comments:

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita