Printre bucatele pentru Anul Nou am preparat o rulada din burta proaspata de porc si carnat afumat. Am optat pt acest fel de mancare deoarece se poate pregati cu o zi inainte.
Timp de preparare: 4 ore.
Ingrediente: 1 bucata burta proaspata de porc (1 kg si vreo 400 grame), 1 bucata carnat afumat, piper macinat, condiment pentru carne de porc la plic, 2 foi dafin, 1 lingurita piper boabe, 800-1000 ml vin alb, 3-4 catei de usturoi, apa, ata pt legat rulada.
Mod de preparare: bucata de burta se spala, se sterge cu un prosop absorbant, se aseaza pe un carpator, se bate cu ciocanul de carne, se sareaza, se pipereaza. La un capat al burtii se pune bucata de carnat curatata de membrana si incepeti rularea bucatii de burta din partea in care ati pus carnatul, spre partea opusa. Legati rulada cu ata (eu nu am avut sfoara alimentara si am legat rulada cu ata de macrame). Recunosc, am cam chinuit-o, am procedat cum m-am priceput si a iesit cam ce vedeti. Puneti rulada intr-o oala, acoperiti-o cu apa, adaugati vinul, foile de dafin, piperul boabe, usturoiul, condimentul pentru carne de porc, putina sare si fierbeti-o cam vreo 3 ore la foc domol. Gustati apa in care fierbe si mai adaugati sare daca e nevoie, mai completati cu apa cand aceasta scade. Tot timpul rulada sa fie acoperita de apa. Lasati-o in oala pana ziua urmatoare, cand incingeti din nou oala pana la primele clocote, scoateti rulada si puneti-o intr-o tava de friptura, adaugati putina apa din oala in care a fiert, dati tava la cuptorul preincalzit, rumeniti rulada, scoateti-o pe un carpator, portionati-o, apoi curatati ata. Noi am servit-o alaturi de cartofi natur si castraveti murati. Aceasta rulada se poate consuma la fel de bine si rece alaturi de aperitive.
97 comments:
Delicios! Sa va fie de bine!
Cat de bine arata!!!
vai cat de bine poate sa arate, vreau sa mananc si eu asa ceva
Cum se face, ca postezi numai retete care imi fac apa in gura ? :) Am o luna de cand nu mai mananc carne deloc dar cand am vazut rulada, ma faci sa ma razgandesc :) Probabil ca este delicioasa !!! Multumesc pentru reteta !
Arata foarte bine, mi-a facut o pofta..
Arata super, super bine. Daca imi fac ceva timp liber o sa prepar si eu ca prea salivez.
Gustoasa si aspectoasa! :) Trebuie sa incerc si eu ca n-am mai facut rulada cu carne de mult! :)
Alexandrina, multumim.
Paula Gafitescu: multumesc de apreciere.
Ana: sincer, cel mai mult iti ia legatul ruladei, restul trebuie doar supravegheat.
nouatigaraelectronica: este tare gustoasa, dar sa te convingi, ar trebui incercata.
Razvan Voicu: daca starneste apetit, e de bine. Multumesc de vizita.
Catalin: asa cum scriam mai sus, nu ia prea mult timp, sa tot fie vreo 10 minute pana condimentezi, rulezi carnea si legi rulada; restul tine de rabdare, trece ceva timp pana se fierbe si sta la cuptor. E simplu. Multumesc de comentariu.
Roxana: iti doresc succes, te astept cu pareri, sper sa-ti placa.
Deci mi sa facut o pofta :)). Am sa fac si eu dar doar carnati :P.
Arata foarte bine, probabil voi incerca si eu :)
Este foarte buna rulada, am mancatt de sarbatori, recomand.
Multumesc pentru reteta!
Saptamana trecuta, impreuna cu familia, am reusit sa afumam sunca si carnatii. Plecand de la carnatii afumati am reusit sa pregatim o masa usor picanta si buna. Am notat reteta, mai exact am dat print si "o discut" acasa.
Multumesc! :)
Arata grozav! Deocamdata sunt la cura dupa sarbatori insa dupa o vreme am s-o rog pe sotia mea sa faca reteta asta.
Voi incerca aceasta reteta cat de curand, o transcriu pe o foaie sa nu uit.
Bine te-am gasit si la multi ani!Si mie mi-a fost dor de voi si abia am asteptat sa ma intorc!
De rulada asta nu stiam,cred ca e grozava!
Trebuie sa fie tare buna aceasta rulada!
La multi ani !
Arata foarte bine, chiar cautam o reteta asemanatoare pe internet si uite ca am gasit aceasta, multumesc frumos.
La multi ani tuturor!
Foarte bine arata...Multumesc pentru reteta...sper sa imi si reuseasca :)
La Multi Ani!
Arata minunat rulada! si desi imi lasa gura apa, eu am intrat la dieta dupa sarbatori, ca nu se mai putea :)))) acum sper sa nu ma ingras iar doar din privit :))
Waw....arata minunat si sunt 100% convinsa ca a fost delicioasa si a disparut repede-repede din farfurii....
Te tzuc Lenutico si sa ai o duminica desavarsita !
La cum arata, mi-e greu sa cred ca si gustul nu este cel putin asemanator :D
Pacat ca sunt catastrofa in bucatarie. Se ofera cineva?
Ce bine arata...si ce pofta mi-ai facut :)))
Delicios!
Pur si simplu delicios!
Am dat share deja pe Facebook! :D
Cum arata. Imi ploua in gura :))
Multumesc pentru reteta, arata foarte bine ;)
Ce bine arata, se vede ca exista si bucatarese prin blogosfera.
Mmm....ce bine arata!
Arata minunat draga Lenuta!!iar gustul cred ca este pe masura la ce ingrediente ai pus!!
Pup si multa sanatate!!
Arata foarte bine, felicitari :)
Yummiiii. Cand ajung acasa fac si eu :)
Arata de minune.Bravo!
Pfaa tare bine arata...:)
Pare foarte buna :X
Se poate comanda de undeva?
Stiti?!?
Merita incercata, e foarte buna :P
Iti i-a cam mult timp pentru preparare, dar cred ca merita uitandu-ma la poze:)
Arata foarte bine. Dar eu nu pre ma impac cu burta :)
Multumesc pentru reteta, asteptam si altele.
Mmmmmm deaja am o mare pofta :D , o sa gatesc aceasta reteta cat de curand , bine nu eu o sa gatesc , ci mama :D :))
Arata foarte bine, cand mai adaugi si alte retete?
E foarte buna si cu carne de caprioara, ba chiar excelenta as putea spune :P
Arata super.
Mama, ce bine arata. Foarte interesanta ideea. Tine-o tot asa :)
La ce foame imi este...as face porcul rulada si l-as manca asa :)) arata foarte bine acel preparat si presupun ca e la fel de bun precum arata !
Ce sa intamplat de ai mai postat retete ?
De pe aici as avea multe de invatat, multumim pentru munca depusa.
arata foarte bine
E superba reteta asta ... cred ca dupa ce ajung acasa am sa ma apuc de gatit si o sa fac o surpriza intregii familii.
Arata foarte bine, cred ca si gustul este unul pe masura, felicitari :D
Deja imi lasa gura apa...
Am dat "forvard" la reteta catre nevasta ca tare bine arata ...sper sa ii iasa si ei pe cad de bine arata la tine...revin cu pareri!
Esti un adevarat maestru...te invidiez!
Sa fie intr-un ceas bun, voi incerca si eu. Multumim de articol.
Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate... Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.
http://valenciagastronomic.blogspot.com.es
În această săptămână "fritters dovleac reteta" şi săptămâna următoare "Mona Paşti din Valencia" ai de gând să-şi piardă?
În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător
ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
drăguţ.
ce arata bine .... arata bine
cred ca e foarte delicios
O astfel de reteta chiar merita incercata.
Multumesc pentru reteta, arata bine.
arata foarte bine si banuiesc ca e la fel de bun pe cat arata
Este o retetea Atkins ideala: fara carbohidrati, numai proteine + grasimi. Partea cu grasimile totusi...
Interesanta reteta, am tot urmaritul site-ul dar nu mai vad noutati..
arata delicios, iar cu zapada de afara zici ca se apropie craciunul
ce bine arata, pacat ca-s vegetariana:))
Da, arata foarte bine, asteptam si alte retete daca se poate.
Am gatit, mancat burta de vita atat tocanita cat si ciorba, mate de miel, dar niciodata burta de porc. Foarte intersant, am sa incerc cu prima ocazie.
desi nu ma dau un vant dupa burta de porc acest preparat arata excelent. Cu siguranta o sa-l incerc.
Off Doamne, cat de bine arata si ce pofta mi-ai facut.
cat de bine arata, trebuie sa incerc
aoleu...
Adevarul este ca arata bine, doar ca eu nu prea sunt mancator de carne de porc, dar cred ca aceasta reteta o sa o trec la rubrica exceptii ;)
Super reteta. Ma si gandeam ce sa pregatesc pentru Paste, ceva deosebit pentru invitatii mei.
Ce-i cu tine, Lenuta draga? Te asteptam sa revii cu noi si delicioase retete! Te tzuc cu drag :*
Suna extrem de bine toata treaba, mi s-a facut pofta, mai ales dupa ce m-am uitat mai bine si pe fotografii. Cred ca reteta asta va fi programul meu de azi seara. Merci mult !
Nu doar ca arata foarte bine, este si cel putin la fel de gustoasa. Noua ne place mult cu un surplus de usturoi.
Se poate inlocuii cumva burta de porc astfel incat sa se pastreze gustul?
Uff, arata intr-un mare fel! Trebuie neaparat sa incerc aceasta reteta. Sper sa fie la fel de buna pe cat arata!
Sfintele sarbatori sa iti aduca bucurie in suflet, pace in casa si belsug pe masa .
Un Paste fericit sa ai !
Arata foarte delicios. Multumesc pentru reteta.
cat de bn arata
treb neaparat sa ma apuc de gatit
Dupa paste ar merge reteta facuta in prima duminica:)Dar cate calorii are!
Reteta pare cam complicata, dar rezultatul cred ca este pe masura asteptarilor!
Dieta mea s-a dus pe apa sambetei.. :)) Nimeni nu poate avea atata vointa hehe
Arata intr-un asemenea fel... Mi s-a facut brusc foame ! :)
eu nu pot rezista unor asemenea minunatii, oricat de mult as incerca sa tin o dieta
Deci reteta asta este moartea dietelor, bomba calorica, imi plua in gura deja :) E destul de complicata dar cred ca se merita, adica numai din poze si mi se face pofta...
Chiar arata foarte bine...sunt curioasa si ce gust are :D
Nu as petrece atata timp sa gatesc asta dar as manca cu multa placere, mai ales dupa ce am vazut si pozele.
Buna dimineata. Iti multumesc pentru reteta, arata delicios :) mi-a venit foame instant !!! Am sa incerc reteta chiar asta seara. Va doresc sa aveti parte de o Duminica superba alaturi de cei dragi !
Maria Elena mi-e dor de tine si retetele tale! Te rog sa revii! Pupici!!!!
Sper sa fie la fel de buna pe cat arata :D
Arata foarte bine. Cred ca o sa incerc si eu reteta aceasta in acest weekend. Sper sa-mi iasa....
Arata foarte bine! Trebuie incercata reteta.
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita