miercuri, august 15, 2012

Inghetata parfe in 2 culori


Pentru zilele toride ale acestei veri, am preparat o inghetata parfe (parfait cum vreti... daca traia G. Pruteanu, ne-ar fi obisniut pe toti sa scriem in limba noastra asa cum citim si mi se pare corect, chiar daca imprumutam cuvintelele de la altii, in cazul asta la fratii frantuji). Am folosit oua de casa si regret ca nu am gasit frisca naturala, pentru ca doream sa produc o inghetata naturala, fara E-uri. Am avut frisca Hu-la-la, am fost multumita, inghetata a fost foarte aromata, spumoasa si racoritoare, fara ace de gheata, deci numai buna pentru toata lumea: copiii, bunici si parinti. La decorat am avut topping de visine si fructe congelate. Un parfum discret de fructe a imbogatit gustul delicios al sferelor sau feliilor de inghetata. Pentru tinerele gospodine, vreau sa precizez ca orice parfe, trebuie sa aiba in comozitie in mod obligatoriu frisca.
Timp de preparare: 15 minute, timp de congelare: 4 ore.
Ingrediente: 300 ml frisca Hu-la-la, 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 plicuri zahar vanilat dr. Oetker, 1 lingura cacao.
Mod de preparare: incepeti cu frisca, pe care o bateti spuma si o puneti deoparte. Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri. Intr-un bol mai mare decat cel in care ati batut frisca, bateti spuma cele 3 albusuri, folosindu-va de mixer, adaugati treptat zaharul si zaharul vanilat, mixati pana la topirea zaharului, adaugati cele 3 galbenusuri si amestecati cu miscari blande, folosind o spatula pentru incorporarea acestora in spuma de albusuri. Adaugati aici si frisca batuta, amestecand tot asa bland, sa nu se lase spuma. Impartiti compozitia in 2 parti. Intr-una din ele adaugati cacao cernuta si omogenizati compozitia. Veti avea o parte de compozitie de culare galbena pal, iar cealalta cu cacao un maro deschis. Turnati cele 2 compozitii intr-o cutie de plastic, alternand culorile, sau daca doriti, compozitia galbena  intr-o jumatate de cutie, iar cea maro, in jumatatea ramasa, asta ramane la alegerea voastra. Se tine in congelator cam 4 ore. Eu am avut o cutie de inghetata din comert in care am congelat parfe-ul. Din cantitatea de ingrediente pe care am avut-o, mi-a iesit fix o cutie. Am servit inghetata taiata felii sau sub forma de globuri, pe care le-am obtinut cu ajutorul lingurii de inghetata, am decorat cu topping de visine si fructe congelate. Cam asta a fost!

27 comments:

Oana D. spunea...

Yummm, trebuie sa fie tare bun, dupa cum arata!
La multi ani si toate cele bune de ziua numelui tau!

Pensiuni Brasov spunea...

ce bine si delicos arata!

Alina spunea...

15 minute de "munca" si o inghetata delicioasa!?! Mai simplu si mai repede decat sa te duci la magazin si sa cumperi unele care nici pe sfert nu au acelasi gust!!! Asta e reteta pentru caietel :)

Adela Zilahi spunea...

La multi ani de Sf Maria! Tare bine arata!! Pupicei!

Daniela Addario spunea...

Vreau si eu o portie mica de inghetata proaspata si delicioasa... yamiii, buna, buna...

maria elena spunea...

Oana D: multumesc frumos pt urari.

maria elena spunea...

Alina: multumesc pt incredere, incearc-o si vei fi multumita, parol!

maria elena spunea...

Adela Zilahi: multumesc pt urari, multumesc de aprecieri!

In bucatarie la Sidy spunea...

Buna, buna si usor de facut !
Cu siguranta a fost un deliciu !
Mai ai ????
Te tzuc cu drag !

Reparatii masini de spalat spunea...

arata foarte bine!

Mari spunea...

Wow! Vreau si eu si drept urmare ma duc sa-mi cumpar frisca. Te pupic!

Retete slabire spunea...

Tocmai mi s-a facut pofta de ceva dulce:|

Roxana spunea...

ce bine arata! De mult nu am mai mancat o inghetata preparata in casa! :) Bun-bun!

maria elena spunea...

Sidy: draga mea, a fost foarte buna. Nu mai am dar repede mai fac o portie sa te servesc. Pup si eu tot cu drag!

maria elena spunea...

Mari: draguta mea, sper ca ai facut inghetata. Ai si papat-o, nu-i asa? Te pupic si eu.

maria elena spunea...

Roxana: scumpa, este delicioasa, imi pare rau ca nu am gasit frisca naturala. Multumesc mult de vizita.

Pensiuni Predeal spunea...

arata foarte bine si cu siguranta este si delicios!

Cosmin spunea...

Multumesc pentru articol !

Rocsy Ciobanu spunea...

Ce delicioasa!

Ioana spunea...

Arata bine si mai mult de atat, este delicioasa! Pacat ca se cam scurge sezonul cald si vine cel rece..

Cosmin spunea...

Foarte tare ! Multumim mult !

Flavia spunea...

Desi as putea manca toata ziua tot nu m-as satura.

Sandra spunea...

Nici nu se compara cu cea din comert, e geniala reteta!

Alexandrina spunea...

Dragut si racoros! Eu tot inghetata am facut azi, asa de cald a fost la noi.

In bucatarie la Sidy spunea...

Doar atat te mai intreb...ai mai facut ? Sa stiu daca mai ajung la bunatatea asta , sau....ma apuc de lucru !
Duminica faina sa ai !
Te tzuc...

maria elena spunea...

Alexandrina, vacanta placuta!

maria elena spunea...

Sidy, acum in vacanta repetam daca vin zile fierbinti.Te pup.

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita