Ingrediente: 1 cana de orez, 1 sfecla rosie coapta sau fiarta, 50 ml ulei, 1 ceapa alba, sare, piper, apa, cascaval razuit.
Mod de preparare: incepeti cu sfecla, pe care o fierbeti sau o coaceti in cuptor. Eu am ales varianta-fiert: sfecla curatata de coaja, spalata, taiata cubulete mici, o fierbeti in apa cu sare timp de 30 minute. Scurgeti de apa, o dati deoparte.
Intro cratita, puneti uleiul la incins, adaugati ceapa taiata marunt, caliti pana devine sticloasa, adaugati orezul spalat si scurs de apa, adaugati cubuletele de sfecla, acoperiti cu apa si fierbeti mancarea la foc mic, adaugati sare, putina zeama de lamaie. Daca scade apa mai adaugati, insa in momentul in care orezul s-a fiert, mancarea sa aiba consistenta unui pilaf. Se serveste fierbinte, cu cascaval razuit deasupra, piper macinat proaspat si patrunjel verde tocat marunt. Cum la noi ceafa de porc e la rang de cinste, mancarea de orez cu sfecla rosie a stat mandra langa o felie de ceafa fripta la tigaie.
Este o mancare satioasa, nu trebuie acompaniata de niciun fel de salata, pentru ca aceasta reteta aduna garnitura si salata pe aceeasi farfurie. Zeama de lamaie se potriveste tare bine cu dulcele sfeclei pe care o transforma in salata, sfecla coloreaza imbietor orezul si ii intregeste aroma.
Va dau o sugestie: daca postiti, puteti gati acest fel de mancare, insa fara sa presarati cascaval si sa uitati de ceafa de porc.
ce bine arata!!!
RăspundețiȘtergereDana Cristea@: multumesc frumos!
RăspundețiȘtergereArata superb iar de cat este de sanatoasa aceasta mancare nici nu va pot spune...din cate stiu eu sfecla rosie produce sange...absolut fenomenala aceasta reteta!
RăspundețiȘtergereImi place,sfecla foarte mult,asa ca si papica aceasta imi place.Pupici!
RăspundețiȘtergereCristina Bijuterii Argint@: asa este, multumesc de comentariu si de vizita.
RăspundețiȘtergereDiaMar-bucataria galbena@: ma bucur ca e pe placul tau, te pup si eu.
RăspundețiȘtergereFoarte bun! Si mie imi place sfecla! E sanatoasa si in combinatia asta cred ca e foarte gustoasa!
RăspundețiȘtergereArata minunat,este gustoasa si sanatoasa!!!pup si o seara buna!
RăspundețiȘtergerenu e tocmai favorita mea, dar sfecla rosie as manca oricand, fiarta doar.
RăspundețiȘtergereRoxana: a fost o masa buna!
RăspundețiȘtergereLulu scumpa, ai mare dreptate, pup si eu.
RăspundețiȘtergereAgentii imobiliare: in combinatia asta a fost o masa gustoasa si sanatoasa.
RăspundețiȘtergereMie imi place maxim sfecla coapta!
RăspundețiȘtergereAnto, gatita coapta este foarte buna si sanatoasa.
RăspundețiȘtergereSuper reteta, multumim
RăspundețiȘtergereYam yam :D
RăspundețiȘtergereBijuterii de argint
RăspundețiȘtergereCamere supraveghere:
ma bucur de aprecierile voastre.
arata bine dar nu stiu daca mi-ar si placea:)
RăspundețiȘtergereAm reusit sa fac si eu, multumesc pentru idee :)
RăspundețiȘtergerecred k e gustoasa:D:D:d foar k nu ma am prea bine cu orezul;))
RăspundețiȘtergerearata bine..iar sfecla rosie e numai buna langa mielul de Paste:D
RăspundețiȘtergereAm incercat si eu .. este gustoasa :)
RăspundețiȘtergereImi place tare mult reteta asta
RăspundețiȘtergereImi place tare mult sfecla rosie :D
RăspundețiȘtergerehhhmmm...ca tot e vorba de sfecla am mancat de PAste salata de sfecla cu hrean o multime!
RăspundețiȘtergereImi place tare mult combinatia :D
RăspundețiȘtergereMi-as iesit superb, prima reteta de pe net pe carre o aplic, multumesc!
RăspundețiȘtergere