marți, martie 13, 2012

Mancare de orez cu sfecla rosie


Saptamana trecuta, la unul dintre pranzuri am avut Mancare de orez cu sfecla rosie
Ingrediente: 1 cana de orez, 1 sfecla rosie coapta sau fiarta, 50 ml ulei, 1 ceapa alba, sare, piper, apa, cascaval razuit.
Mod de preparare: incepeti cu sfecla, pe care o fierbeti sau o coaceti in cuptor. Eu am ales varianta-fiert:  sfecla curatata de coaja, spalata, taiata cubulete mici, o fierbeti in apa cu sare timp de 30 minute. Scurgeti de apa, o dati deoparte.
Intro cratita, puneti uleiul la incins, adaugati ceapa taiata marunt, caliti pana devine sticloasa, adaugati orezul spalat si scurs de apa, adaugati cubuletele de sfecla, acoperiti cu apa si fierbeti mancarea la foc mic, adaugati sare, putina zeama de lamaie. Daca scade apa mai adaugati, insa in momentul in care orezul s-a fiert, mancarea sa aiba consistenta unui pilaf. Se serveste fierbinte, cu cascaval razuit deasupra, piper macinat proaspat si patrunjel verde tocat marunt. Cum la noi ceafa de porc e la rang de cinste, mancarea de orez cu sfecla rosie a stat mandra langa o felie de ceafa fripta la tigaie.
Este o mancare satioasa, nu trebuie acompaniata de niciun fel de salata, pentru ca aceasta reteta aduna garnitura si salata pe aceeasi farfurie. Zeama de lamaie se potriveste tare bine cu dulcele sfeclei pe care o transforma  in salata, sfecla coloreaza imbietor orezul si ii intregeste aroma.
Va dau o sugestie: daca postiti, puteti gati acest fel de mancare, insa fara sa presarati cascaval si sa uitati de ceafa de porc.

27 de comentarii:

  1. Dana Cristea@: multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata superb iar de cat este de sanatoasa aceasta mancare nici nu va pot spune...din cate stiu eu sfecla rosie produce sange...absolut fenomenala aceasta reteta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place,sfecla foarte mult,asa ca si papica aceasta imi place.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristina Bijuterii Argint@: asa este, multumesc de comentariu si de vizita.

    RăspundețiȘtergere
  5. DiaMar-bucataria galbena@: ma bucur ca e pe placul tau, te pup si eu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte bun! Si mie imi place sfecla! E sanatoasa si in combinatia asta cred ca e foarte gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata minunat,este gustoasa si sanatoasa!!!pup si o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. nu e tocmai favorita mea, dar sfecla rosie as manca oricand, fiarta doar.

    RăspundețiȘtergere
  9. Lulu scumpa, ai mare dreptate, pup si eu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Agentii imobiliare: in combinatia asta a fost o masa gustoasa si sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mie imi place maxim sfecla coapta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Anto, gatita coapta este foarte buna si sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere
  13. Bijuterii de argint
    Camere supraveghere:
    ma bucur de aprecierile voastre.

    RăspundețiȘtergere
  14. arata bine dar nu stiu daca mi-ar si placea:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Am reusit sa fac si eu, multumesc pentru idee :)

    RăspundețiȘtergere
  16. cred k e gustoasa:D:D:d foar k nu ma am prea bine cu orezul;))

    RăspundețiȘtergere
  17. arata bine..iar sfecla rosie e numai buna langa mielul de Paste:D

    RăspundețiȘtergere
  18. Am incercat si eu .. este gustoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Imi place tare mult sfecla rosie :D

    RăspundețiȘtergere
  20. hhhmmm...ca tot e vorba de sfecla am mancat de PAste salata de sfecla cu hrean o multime!

    RăspundețiȘtergere
  21. Imi place tare mult combinatia :D

    RăspundețiȘtergere
  22. Mi-as iesit superb, prima reteta de pe net pe carre o aplic, multumesc!

    RăspundețiȘtergere

multumesc pentru vizita