Poate pentru unii nu pare prea interesant acest compot, insa nu e de aruncat. Acum e vremea dovleacului, ca deja a cazut bruma si se stie, el devine mai bun, mai dulce, daca e batut de bruma. Asadar pt ca am avut in gradina 3 dovleci si mi-era mila sa nu-i folosesc daca tot i-a facut Dumnezeu, m-am gandit sa fac compot si dulceata de dovleac.
Compotul se face usor, iata reteta:
Timp de preparare: 25 minute.
Ingrediente: dovleac de tara, zahar tos, apa, zahar vanilat, scortisoara.
Mod de preparare: o bucata de dovleac se curata de samburi si coaja, se taie cubulete, se spala, se umple un borcan de 800 g spalat bine, se toarna apa pana la gatul borcanului. Goliti continutul borcanului intro cratita, adaugati 5 linguri de zahar 1 plic zahar vanilat si 1 lingurita mica de scortisoara. Adaugati in plus 100 ml apa, deorece scade la fiert. Ar fi bine sa folositi baton de scortisoara in loc de scortisoara praf, pt ca siropul din compot se inchide la culoare, la fel si cuburile de dovleac din cauza prafului. Eu nu am avut baton si am folosit scortisoara pulbere. Puneti cuburile de dovleac la fiert la foc mic impreuna cu apa, zaharul tos, vanilia si scortisoara. Fierbeti cuburile de dovleac pana se inmoaie dar nu se zdrobesc, apoi turnati-le in borcan impreuna cu siropul rezultat si sigilati borcanul. Compotul este bun si aromat, nu pare a fi dintrun banal dovleac!
In curand va voi prezenta 2 retete de dulceata din dovleac, asa ca fiti cu ochii in patru.
13 comments:
chiar nu stiam ca exista si compot de dovleac ma intreb ce gust poate sa aibe..sper sa fie buna ca as ruga-o pe mama sa ma ajute:))
daniel: este gustos, aromat de la vanilie si scortisoara, nu poti crede ca e totusi din dovleac, sau bostan, cum mai zicem noi ardelenii. Poti sa o pui pe mama sa incerce, nu e musai sa faceti cantitate mare, faceti doar de proba.
Nu am incercat niciodata,dar trebuie sa fie tare bun,asa-i?Pupici!
DiaMar-bucataria galbena: da e delicios! Pupici si de la mine.
Interesant! De asta nu stiam! ;) :*
Nuuu, deci nu credeam ca exista compot de dovleac.Dar pare delicios:)
Miha, in combinatie cu scortisoara si vanilia, dovleacul devine ingredientul secret, n-ai zice totusi ca e un compot din dovleac, mie zau ca-mi place.
Mariusica: pare curios, insa asa cum se face dulceata de gogonele, iata romanul a inventat si compotul de dovleac. Acum lasand gluma la o parte, zau ca e delicios!
Mmm de mult vreau si eu sa iau dar nu am gasit in nici-un hypermarket.
Nu am mancat niciodata ,dar cred ca iese ca si compotul de gutuie ,acum nu stiu la gust cu o fi :D
Roxxy, gasesti la tarani in piata cu siguranta.
Jocuri de Gatit@: e foarte aromat de la vanilie si scortisoara, in niciun caz nu se simte gustul de dovleac.
Hmmm bun bun bun
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita