joi, octombrie 20, 2011

Piept de pui la gratar cu ceapa rumena si salata de varza rosie


 Va recomand o reteta rapida si gustoasa, mai din zilele noastre si nu tocmai de pe valea Tarnavelor, dar ar putea  deveni. Mama nu facea gratare din piept de pui, desi ,,curtea gainilor,, era plina de oratanii in fiecare an, insa nu-mi amintesc in copilaria mea, gratarele sa fi ocupat un loc important. Asadar ele ocupa un loc de cinste in zilele noastre, cand timpul se scurge rapid si parca nu mai dorim sa stam prea mult prin bucatarie, dar am vrea sa stim ca cei dragi sunt hraniti si multumiti. Iata reteta de Piept de pui la gratar cu ceapa rumena si salata de varza rosie.
Timp de preparare:  40 minute.
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat de aprox 600 de grame, 4 cepe albe, 50-60 ml ulei, 1 varza rosie (a mea a cantarit vreo 700 g), 2 cepe rosii, otet balsamic, sare, piper, patrunjel verde.
Mod de preparare: se incepe cu prepararea salatei de varza. Puneti varza rosie taiata fideluta intrun castron sau cratita, adaugati 1 lingurita de sare grunjoasa (mai adaugati pe parcurs daca e nevoie), frecati varza cu sare, adaugati ceapa taiata pestisori sau o razuiti pe razatoarea cu gauri mari (eu asa am procedat), stropiti salata cu otet balsamic dupa gust, piperati, amestecati si salata e gata. Gasiti reteta salatei din varza rosie si  aici. Lasati deoparte salata de varza si treceti la prepararea gratarelor.
Pieptul de pui se taie felii, se bate cu ciocanul de carne, se sareaza, se pipereaza, se unge cu putin ulei, se pune pe gratar(eu am folosit gratarul pe aragaz).
Pana se fac gratarele, preparati ceapa alba in felul urmator: intro tigaie puneti cele 50 ml ulei la incins, taiati ceapa alba pestisori, o adaugati peste ulei si rumeniti cam 7-10 minute la foc potrivit, amestecand mereu. Cand ceapa este gata, asezati pe o farfurie cate 2 gratarele, 2 linguri de ceapa, alaturi de salata de varza rosie. Peste gratare, presarati patrunjel verde tocat marunt. Cantitatile sunt pt 3 portii.

32 de comentarii:

  1. Imi place tot ce ai pregatit tu aici.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. mm foarte apetisant ce ai facut tu aici. mi-ai aus aminte sa scot si eu pieptul de pui din congelator :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Гимнастикa Позволяет поэтапно обучать различным сложным движениям, которыми невозможно овладеть на тренажерах. Так называемый этап адаптивной лечебной гимнастики. Физические_упражнения.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai facut ceapa caramelizata linga bunatatile astea ?
    Uite aici sunt:
    Prezent !
    Cu coltul de piine calda, la schimb....si cu inca ceva ce vei vedea maine la mine pe blog.
    Te tzuc Lenutico !

    RăspundețiȘtergere
  5. ce deliciu ai preparat!Pe gustul meu...

    RăspundețiȘtergere
  6. O reteta sanatoasa intr-adevar, singura problema ar fi gratarul ala care scoate foarte mult abur intr-un apartament.

    RăspundețiȘtergere
  7. DiaMar-bucataria galbena: multumesc tare mult, pup si eu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Гимнастикa: Спасибо вам большое!

    RăspundețiȘtergere
  9. Bioenergie Dan: pai sigur, nu e o reteta dificila deloc, in plus e foarte gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sidy soro, pofteste, te astept cu mare drag, dar nu scapi usor ca si eu vin la tine, cu Nelu cu tot. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  11. alinutzika scumpa, multumesc, te pup.

    RăspundețiȘtergere
  12. Papusa M: nu mi se pare, are capac, nu face nici fum, eu sunt foarte multumita de el, poate mai multumita decat cel fara apa si capac. Acum, fiecare face cum ii place, iti respect parerea, iti multumesc mult pt vizita, ma bucur ca iti place reteta.

    RăspundețiȘtergere
  13. totul este delicios.o cina de pe cinste.pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. Hei! Am nevoie de ajutorul tau!

    Draga blogger, te anunt ca am lansat de saptamana trecuta un site de cadouri! Nu, NU este inca un site de cadouri banale, impersonale si de o calitate indoielnica...Noutatea acestui magazin de cadouri este ca vine cu o oferta de cadouri speciale, neconventionale, constand in activitati de toate felurile, pentru toate gusturile si...buzunarele.
    Oferim experiente unice. Mai exact vindem vouchere cadou pentru bungee jumping, zbor cu parapanta, cu avionul ori cu balonul, yachting, rafting, echitatie, schi, snowboarding, tir cu arcul, cu arma, alpinism, sedinte de spa, cursuri de dans, teatru, muzica si multe altele. Ce zici?
    Magazinul se numeste http://www.cadouriperfecte.ro/ iar daca esti cat de cat incantat de idee, pune o vorba buna la tine pe blog, astfel incat prietenii sa aiba o sursa de inspiratie pentru urmatoarea ta aniversare!
    Cadouriperfecte.ro este ideal pentru cei cu un program incarcat, care nu au timp sa alerge prin magazine, dar care in acelasi timp vor sa faca o surpriza memorabila unei persoane speciale. Ajuta-ti cititorii!
    Daca vrei sa dai si un „Like” pentru a fi la curent cu noutati si recomandari in materie de cadouri, este absolut perfect! ;)

    Astept sa imi impartasesti impresia pe care ti-a facut-o magazinul nostru de...clipe memorabile!

    Spor la bloggareala!

    RăspundețiȘtergere
  15. am incercat reteta si nu pot sa va zic cat de buna poate sa fie si mai ales ce gust are carnea dupa ce o calesti putin cu ceapa yumy:D

    RăspundețiȘtergere
  16. e ft gustoasa reteta , incerc-o si u !

    RăspundețiȘtergere
  17. daca stiam eu ca ai asa bunaciune de papa veneam la pranz la tine.
    seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  18. Pacat ca eu nu stiu sa gatesc dar o sa o pun pe mama sa imi faca , sper as fie la fel de gustoasa precum arata.

    RăspundețiȘtergere
  19. Alina@: multumesc de vizita, cu ce pot sa te ajut?

    RăspundețiȘtergere
  20. adrian micu: asa se pare, te mai astept, poate mai gasesti alte retete interesante.

    RăspundețiȘtergere
  21. Medi scumpo, imi facea mare placere sa te am oaspete! O seara faina si pt voi!

    RăspundețiȘtergere
  22. Deja imi ling buzele. Am sa incerc reteta in seara asta, chiar daca nu am acel instrument de preparare al pieptului de pui, insa am ceva asemanator.

    RăspundețiȘtergere
  23. VeryCreative: precis te descurci, asa cum sugereaza si numele sub care comentezi; imi place pagina voastra. Nu e musai sa ai gril gaz, poti folosi simplu tigaia de teflon, carnea e la fel de buna. Multumesc foarte frumos de vizita, poti reveni oricand.

    RăspundețiȘtergere
  24. Am apa in gura :)) , cred ca o sa incerc si eu aceasta reteta cat de curand .

    RăspundețiȘtergere
  25. Andreea D: ma bucur ca vrei sa incerci aceasta reteta.

    RăspundețiȘtergere
  26. Na ca mi-am cumparat si eu grill :D In seara asta ii fac "openning-ul" cu niste feliute de carne de vacuta

    RăspundețiȘtergere
  27. Liana@: sa-l folosesti mereu si pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
  28. foarte bun!!

    nu am cuvinte.

    RăspundețiȘtergere

multumesc pentru vizita