luni, septembrie 26, 2011

Ardei bulgaresti


Pentru ca piata e plina cu tot felul de bunatati, am fost tentata sa cumpar ardei bulgaresc sa pun pentru iarna. Imi plac fiindca sunt usor piscaciosi, ii mananc la iarna cu slaninuta si carnati de porc.
Timp de preparare: 15 minute.
Ingrediente: 1/2 kg ardei bulgaresti, 100 ml otet pt muraturi, 300 ml apa, 2 lingurite de sare pt muraturi, 2 lingurite zahar, piper si foi de dafin.
Mod de preparare: amestecam apa cu otetul, sarea, zaharul, piperul si foile de dafin, se pun toate pe foc. Intre timp spalam ardeii, le taiem coditele, ii taiem in bucati. Cand fierbe apa ii scufundam 1 minut in apa clocotita, ii scoatem din apa, ii asezam in borcane bine spalate si sterilizate, apoi adaugam apa in care au fost opariti. Se capacesc borcanele cu capace cu filet sau se leaga cu foita de celofan, se pun intre paturi pana ziua urmatoare cand se pot aseza in camara.

10 comments:

TeoBucatar spunea...

Ca ai facut ardeii inteleg.Dar de ce trebuia sa amintesti cu ce putem sa ii mancam ca mor de pofta:)O seara buna!

maria elena spunea...

TeoBucatar@: pana la iarna iti trece pofta, hihihi. Eu te invit la mine sa-i papam impreuna. Te pup.

In bucatarie la Sidy spunea...

Da mai opreste-te harnicut-o....!
Iar ne incanti cu bunatati.
Eu imi iau ciorba de acasa si vin pina la tine.
Te tzuc !

Lubita Iancu spunea...

"Toata slaninuta si ardeiii bulgaresti de la Marielena,sa vina la mine"are dreptate Teo,se poate sa ne faci asa pofta!!??lasand gluma la o parte,mie nu mi-a trecut prin minte sa-i tai;ma chinui in fiecare an sa-i pun intregi;te pup si o zi buna in continuare!

maria elena spunea...

Sidy, nu mai fac prea multe, acum ceva din gutui si adio, toamna asta. Poti sa vi fara ciorba, gasim noi ceva ardelenesc pe-aci.Te pup si io.

maria elena spunea...

Lulu, multumesc de vizita. Acum, sa vb pe-a dreapta, sunt mai frumosi intregi, dar nu am avut rabdare sa-i bibilesc prea mult. Te pup si eu.

Haine Online spunea...

Nu am mai incercat asa ceva.O voi incerca.

Tania spunea...

Pfoai, astia sunt excelenti iarna la ciorbele cu carne! :D

maria elena spunea...

Haine Online, nu e mare filozofie, insa ardeii sunt tare buni, usor picanti, pot inlocui cu sucees de multe ori mustarul, care are ceva E-uri. Bine te-ai gandit sa incerci reteta.

maria elena spunea...

Tania, asa este, sunt buni la ciorbe, dar noi ii mancam tare bine cu sunca, oua, mezeluri.... diverse combinatii.

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita