De multa vreme doream sa gatesc o reteta din carne de curcan. Zilele trecute, s-a deschis in oras un magazin de carne unde am gasit piept de curcan, din care am pregatit Piept de curcan umplut.
Timp de preparare: 1 h si 40 minute.
Ingrediente: piept de curcan (bucata pe care am cumparat-o cantarea cam 800 g si era 1/2 dintrun piept), 250 g telemea de oaie, 1 mana ceapa verde, 1 legatura, patrunjel verde, 1 legatura marar verde, 3 catei de usturoi, 4 oua, 2 linguri pesmet, piper, sare, 1 lingurita menta ( eu am avut doar uscata), 2 linguri ardei gras colorat, boia dulce pt pudrat rulada, putin ulei pt uns pieptul rulat.
Mod de preparare: se incepe cu pregatirea umpluturii. Se taie toata verdeata marunt (ceapa, patrunjelul, mararul) si se pun intrun castron, adaugam usturoiul taiat bucati mici, ardeiul gras taiat cubulete, razuim telemeaua pe razatoarea cu gauri mari si o adaugam peste verdeata, adaugam cele 4 oua, pesmetul, piper dupa gust, menta uscata si amestecam totul foarte bine, dupa care punem castronul la rece. Vreau sa mentionez faptul ca in umplutura nu mai e nevoie de sare, fiindca telemeaua este deja sarata. Pieptul de curcan se niveleaza in grosime, se bate cu ciocanul pt carne, se sareaza si se pipereaza. Peste bucata de piept se intinde compozitia de umplutura, se ruleaza pieptul de curcan sub forma unei rulade din carne, se pudreaza cu boia, apoi se impacheteaza in hartie de copt unsa, iar peste hartia de copt eu am adaugat o folie de aluminiu si am sucit folia la capete. Puteti impacheta de la inceput in folie de aluminiu, insa eu nu am vrut sa pun folia direct pe carne. Se aseaza pieptul astfel impachetat intro tava termorezistenta, se pune putina apa in tava si dam tava la cuptorul preincalzit timp de vreo 50-60 minute. Desfaceti hartia si folia cu vreo 5-10 minute inainte de a stinge focul, lasand pieptul de curcan sa se rumeneasca. Dupa ce s-a rumenit, se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii si se aseaza pe platou. Eu am folosit pt decorarea platoului frunze de loboda rosie. Acest fel de mancare a fost foarte gustos, apreciat de meseni, iar menta uscata a raspandit o aroma discreta, care s-a impacat foarte bine cu branza telemea si verdeturile din umplutura.
Cu aceasta reteta particip la concursul Bloggospodina, organizat de doamna Laura Laurentiu, pe saitul dumeaei Retete ca la mama, aceasta fiind cea de-a doua reteta.
11 comments:
Yum yum 1 orulada delicioasa si aratoasa! pupici! o zi frumioasa sa aveti!
OOOO! Uite si cea de-a doua reteta! Arata super bine! Pentru aspect ai nota 10 din partea mea, din pacate nu pot gusta dar cu siguranta gustul e de 10 plus! Inca o data bafta la concurs!
ce minunatie ai facut tu aici !
Adela ce matinala esti? Asa devreme citesti revista blogurilor? Multumesc de urari, asa sa-ti fie si tie.
ramonika@: da, am reusit sa adaug si cea de-a doua reteta, multumesc pt aprecieri care desigur ma bucura. Astept insa deciziile juriului la acest concurs, care e select, sunt bloggeri priceputi si cunoscuti, iar retetele ce concureaza toate sunt deosebite, unde sa mai pui si faptul ca unele participante au si talent fotografic, ceea ce este foarte important.
pansy@: multumesc pt apreciere, te pup.
Daca as incerca sigur nu mi-ar iesi la fel de frumos ca si la tine! Aici necesita rabdare...
seifuri@: e adevarat ca trebuie si putina rabdare, insa nimic nu e imposibil. Multumesc frumos de vizita, te astept oricand cu incantare.
Ce bine arata.E si delicios si sanatos.Am incercat-o dar nu a iesit ca a ta.Nu am atata dexteritate,a iesit mai diferita.Multumesc!
Electronice Online, data viitoare poate va fi mai bine.
bine si apetisant de gustos arata rulada, o delicatesa reusita si bine aranjata in farfurie, dar cred ca pentru scurt timp la cat de gustoasa este :D
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita