Aceasta reteta simpla dar tare gustoasa si aspectoasa, se poate prepara mai ales in zilele toride de vara, pt ca nu trebuie sa folositi aragazul.
Timp de preparare: 45 minute.
Ingrediente pt foi: 500 g biscuiti, 2 cani cu lapte (cam 400-500 ml lapte, trebiue sa obtineti o compozitie omogena pe care sa o puteti intinde), 3 linguri cacao.
Ingrediente pt crema: 200 g zahar pudra, 200 g unt (1 pachet), 100 g nuca de cocos, 3 vanilii.
Mod de preparare pt foi: se zdrobesc cat mai fin biscuitii, se adauga cacao, laptele, se framanta bine ingredientele, apoi compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul intre 2 folii de nylon, se ung cu crema, se rulaza strans in folia de plastic si se pastreaza la rece. Se taie de grosimea unui deget.
Mod de preparare pt crema: batem untul spuma, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam pana ce acesta se incorporeaza bine in unt, adaugam nuca de cocos si omogenizam bine crema. Cu aceasta crema pe care o impartim in doua, ungem cele 2 foi obtinute din biscuiti si le rulam strans in folie de plastic.
Amestecam biscuitii maruntiti cu cacao si lapte. |
Pt a obtine o compozitie omogena, folositi mixerul cu paletele pt aluat. |
Asezati o parte din compozitie intre 2 folii de plastic si intindeti bine. |
Ajutati-va de sucitor, se intinde cu usurinta. |
O foaie este intinsa. |
Pe fiecare foaie punem crema. |
Intindeti crema uniform. |
Se ruleaza strans in folie de plastic. |
Se obtin 2 rulade pe care le pastrati la rece, pana le feliati. |
Le taiati de grosimea unui deget, inainte de servire. |
Pofta buna! |
Ce mult imi place cum arata !si cu nuca de cocos yumi,yumi ce buna tre sa fie...trebue sa o incerc si eu.
RăspundețiȘtergereWeekend placut !
cat de perfect arata si cata acuratete, felicitari arata senzational
RăspundețiȘtergereFoarte aspectuoasa si cu siguranta delicioasa!
RăspundețiȘtergereYammmyy... cat de bine poate sa arateee!... Trebuie sa fac si eu!...
RăspundețiȘtergereDa Lia, a fost foarte gustoasa.
RăspundețiȘtergereNaty@: nu e o reteta grea, se lucreaza usor cu ingredientele.
RăspundețiȘtergereramonel@: e tare gustoasa, ma bucur ca iti place aspectul.
RăspundețiȘtergerefelis@: multumesc frumos!
RăspundețiȘtergerenu-mi vine sa cred cat de bine arata,e superba!
RăspundețiȘtergeremmm....ce fain arata! as manca si eu o feliuta.
RăspundețiȘtergereCraita@: sunt bucuroasa ca iti place.
RăspundețiȘtergerediana@:s-a terminat printre primele, insa cand mai fac te invit la cate felii doresti.
RăspundețiȘtergereMinunat arata.Si ce buna trebuie sa fie.
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!
Medi, multumesc, a fost delicioasa, mai ales ca mie imi plac deserturile cu nuca de cocos, de aceea am si facut-o.
RăspundețiȘtergereVai ce bine arata !!!
RăspundețiȘtergereDar cred ca am ajuns prea tarziu....
VAI VAI VAAAAAI!!! cat de bine poate sa arateeee!!! azi fac! promit! si fac si poze! multumesc!
RăspundețiȘtergereSidy, ai dreptate e cam tarziu, dar tin cont data viitoare.
RăspundețiȘtergereana@: ma bucur ca iti place rulada, iti doresc spor la preparat si pofta buna.
RăspundețiȘtergerece bine arata,parca-i desenata,o zi buna
RăspundețiȘtergereyaya6@: multumesc mult, o zi buna si pt tine.
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata rulada ta,iar pentru asta sa sti ca si eu am facut-o si ce pot sa-ti spun este ca e taaareee gustoaaaasa.Intr-o saptamana am facut-o de doua ori.Multumesc pentru reteta.
RăspundețiȘtergereCamy Sweet, sunt bucuroasa sa aflu ca ti-a iesit si ti-a placut.
RăspundețiȘtergereCe bine arata si gustuu ee pe masura:D.Buna reteta si foarte usoara.Multumesc!
RăspundețiȘtergereI can't understand the writing & you may not be able to understand me, but I know one thing: that cake is beautiful! Looks absolutely delicious.
RăspundețiȘtergerethesmartcookiecook.com: thank you very much, they are very happy that you like!
RăspundețiȘtergereTaare bun !!
RăspundețiȘtergereȘi eu am făcut-o de câteva ori și le-a plăcut tare mult copiilor! Dar de câte ori am făcut-o, m-am întrebat cum vine treaba asta cu " batem untul spumă"; l-am frecat și cu lingura de lemn, și cu mixerul, l-am lăsat să se topească mai mult, dar niciodată nu mi-a ieșit spumă; și l-am lăsat așa! Deci, îmi poate explica și mie cineva care-i misterul? Eu nu sunt profesionistă în dulciuri, doar o mămică care se străduiește!Mulțumesc anticipat!
RăspundețiȘtergereCe frumos! O mamica ce se straduieste,ce mult imi place expresia! Untul se bate sa si piarda apa din continut, sa nu se taie crema, mai ales cel care are 65% grasime contine apa. Daca l bati putin cu mixerul el lasa putin zer care trebuie golit, in acest fel devine usor spumos si si mareste putin volumul. Asta e tot. Multumesc pt vizita si m as bucura daca incerci si alte retete de pe blog.
Ștergere