Timp de preparare: 25-30 minute.
Ingrediente: 500 g biscuiti simpli, 350-400 ml ceai de fructe, 3 linguri de zahar, 3 vanilii, 1 lingura miere, 125 g margarina Unirea, 4 cuburi de rahat colorat, 2 linguri de stafide, coaja rasa de la o lamaie mica, 3 linguri cacao.
Mod de preparare: la 400 ml apa fierbinte adaugam 2 plicuri de ceai, lasam la infuzat 8-10 minute, apoi indulcim cu 3 linguri de zahar. Punem stafidele in 100 ml ceai fierbinte sa se umfle. Intre timp zdrobim biscuitii, taiem rahatul bucatele. Intro cratita punem margarina la topit, adaugam stafidele si restul de ceai, cacaua, amestem bine sa nu se faca cocoloase praful de cacao, fierbem 1 minut la foc mic, stingem focul. Lasam putin sa se raceasca compozitia, apoi adaugam biscuitii rupti bucatele, rahatul taiat cuburi mici si coaja de lamaie. Se amesteca totul bine, apoi pe o foaie de celofan, sau folie de plastic, asezam compozitia si cu mainile umezite cu apa rulam sub forma unui salam. Se leaga folia la capete si se lasa salamul sa se raceasca, apoi se pune cateva ore in frigider, dupa care se taie felii de grosimea unui deget, sau mai subtiri.
Sfat: mie nu mi-a placut cu rahat. La feliere prajitura se rupe cand ajunge cutitul la bucati de rahat, insa gustul este foarte bun.
Pregatim ingredientele. |
Margarina si mierea se topesc pe foc. |
Adaugam stafidele si restul de ceai. |
Adaugam praful de cacao. |
....adaugam biscuitii maruntiti, rahatul, coaja de lamaie. |
Amestecam totul bine, lasam sa se raceasca putin. |
Rulam compozitia in folie de nylon, legam la capete, lasam sa se raceasca. |
Ceaiul de fructe. |
Taiem felii dupa ce a stat cateva ore in frigider. |
Pofta buna! |
17 comments:
arata foarte bine
arata foarte bine:)
Ce idee buna cu floricele, tare faine sunt ;-)
@naty, @Craita, multumesc de vizita si de cuvinte frumoase.
@Liana10, stii, aceeasi Marie cu alta palarie, am fost incantata si eu de modul cum au iesit, ar fi trebuit sa le dau alta denumire, insa initial a fost...salam de biscuiti, doar in ,,vitrina,, am pus floricele din salam de biscuiti.
Yummy, delicios, Lenuta, sa-ti dau adresa mea sa-mi trimiti la pachet, macar o bucatica?
Wow!Nu am mancat de mult salam de bicuiti! Inca o reteta de incercat neaparat!
da'ce chef de pigulit ai avut! tare apetisantarata,chit ca-s de post!
Eu iubesc salamul de biscuiiiti. Multumim pentru reteta, a picat la fix acum in post pentru a ne indulci un pic. Sanatate
cine m-o fi pus sa intru aici? nu stiu, ca imi ploua in gura cand ma uit la poze, plus ca imi place la nebunie salamul cu biscuiti. offf Doamne!!!
@Alexandrina, hihihi, nu mai am, dar facem alta.
@ramonika, chiar iti recomand, e o reteta usoara, se prepara repede si se poate pastra timp indelungat(cam 1 saptamana) in frigider, daca nu se termina.
@pansy, da am avut timp si m-am jucat cu formele.
@alex, ma bucur ca iti place desertul meu si pe deasupra e si de post, sanatate si tie, multumesc de vizita.
@daniela, sa scapi de ploaie, foloseste reteta si delecteaza-te prin bucatarie. Te pup, multumesc de vizita.
Arata chiar mai bine ca si in magazine chiar daca este de post.Banuiesc ca gustul ee la fel de nemaipomenit.
Televizoare LCD@: poti sa fi convins ca e foarte gustos, chiar daca e de post.
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita