Timp de preparare: 3 h.
Ingrediente: 600-700 g ciuperci, 250 g orez, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina mica, 2 cepe, boia, piper, 1 ou, 1 cartof mare, 100 ml ulei, varza murata, 2-3 frunze de dafin, 1 lingurita cimbru uscat, cateva boabe de piper, 1 cub maggie.
Mod de preparare: curatam zarzavatul, il spalam, spalam ciupercile, razuim tot zarzavatul. Intro tigaie, mare, sau intro cratita incapatoare punem uleiul la incins, adaugam ceapa, calim pana devine sticloasa, adaugam orezul cu boiaua, restul zarzavatului, lasam la foc mic pana scade apa din ciuperci. Stingem focul, lasam compozitia sa se raceasca, timp in care pregatim varza: desprindem frunzele, le desaram daca e cazul, taiem partea groasa de nervura. Compozitia racita, se amesteca bine cu un ou, se potriveste de sare, apoi luam cate o frunza de varza, asezam o lingura de compozitie pe frunza de varza si formam sarmalute, exact asa ca la sarmalele cu carne. Sarmalutele formate (au iesit 24 de sarmalute), se aseaza intro oala: la inceput, tapetam oala cu un strat de varza taiata fideluta, asezam un rand de sarmale, apoi iar un strat de varza fideluta, iar sarmale pana terminam, punem frunzele de dafin, boabele de piper, adaugam apa sa acopere putin stratul de sarmale si lasam sa fiarba vreo 2 ore pana fierbe varza. Se servesc cu smantana si mamaliguta calda.
Observatie: puteti sa folositi 350- 400 g orez.
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Pregatim ingredientele. |
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Zarzavatul razuit. |
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Ciupercile razuite. |
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Calim ciupercile si restul zarzavaturilor. |
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Foarte gustoase cu smantana! |
6 comments:
Daca sunt cu ciuperci sunt nemaipomenite....vreau si eu vreo doua, asa cu smantana, buna, buna....
sarmalute cu ciuperci..yammyyy vin si eu la masa , ma primesti??
Sidy, fiindca imi esti draga poti lua cate vrei, multumesc de vizita.
Diana, cu tot dragul te primesc, doar sti ca imi plac musafirii.
Me encantan todas tus recetas ,pero me detuve aquí ,una receta muy parecida a la que hago yo de repollo,te quedó muy linda y se ve apetitosa con ingredientes muy buenos,tambien me quedo en tu blog,junto a mis amigas fimere y nadji,abrazos,bendiciones para tu blog.
Me alegra saber que te gusta mi receta, me gusta cocinar algo así, gracias por la visita abarcará la amistad, saludos a usted y sus amigos, así como el mío, y Fimere Nadja.
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multumesc pentru vizita