joi, decembrie 02, 2010

Ficat de vita cu ceapa


Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente: 250 g ficat de vita, 5 cepe, cateva rosii(eu am folosit 6-7 rosii congelate, nu prea mari), 150 ml ulei, piper, ½ lingurita cimbru uscat, 100 ml apa, 1 ardei gras taiat bucatele mici, 2 catei de usturoi, cateva fire de patrunjel verde.
Mod de preparare: intro cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata, taiata pestisori, se caleste la foc mic 2 minute, adaugam ficatul spalat, taiat bucatele, lasam la foc mic, amestecam usor, adagam 100 ml apa. Dupa vreo 10 minute adaugam rosiile, ardeiul, piperul si cimbrul, fierbem aprox 15 minute la foc domol, avand sa nu se prinda de cratita. Stingem focul, adaugam 2 catei de usturoi zdrobiti, potrivim de sare si presaram patrunjel verde tocat marunt. Se serveste cu muratura si mamaliguta calda.
Punem ceapa la calit
Taiem ficatul bucatele
Ficatul taiat se adauga peste ceapa
Este gata!

Presaram patrunjel verde tocat.

6 comments:

lia Maria spunea...

Arata tare bine mancarica asta cu ficat si cu siguranta este foarte gustoasa, yumi,yumi...
Multumesc ca m-ai vizitat si ti-ai ridicat premiul.
Ps:am schimbat si numele.
Te imbratisez cu drag.

maria elena spunea...

La fel si eu Lia, multumesc mult.

felis spunea...

Interesanta reteta.... cat de curand trebuie sa o incerc

Boabe de Cafea spunea...

Nu am mai mancat de ceva timp ficat de vita. Cred ca o sa incerc si eu reteta!

Diana spunea...

Marielena ce ficatei buni ai facut...mult succes la concurs...te pup!

Anonim spunea...

foarte bun......?

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita