luni, decembrie 14, 2009

Tort Arici

Timp de preparare: 1 ora si 40 minut.
Sursa de inspiratie: in bucataria Sabinei
Ingrediente: 500 grame biscuiti populari 3 linguri mari cu miere 4 linguri cacao 100 grame zahar 3 pliculete zahar vanilinat 1 lingurita scortisoara 200 grame nuca de cocos 50 grame unt 2 esente de rom 300 ml lapte 3 linguri stafide.
Pentru crema si pentru ornare: 1 cutie de mascarpone (250 grame) 50 grame zahar pudra o cescuta de cafea pregatita 2 linguri de cacao cereale Viva(pentru tepi).
Mod de preparare: se rup biscuitii in bucati mai mici si ii amestecam cu celelalte ingrediente (miere, cacao, nuca, unt....). Compozitia trebuie sa aibe consistenta aceleea pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati putin lapte. Compozitia obtinuta se da la frigider pentru aprozimativ 1 ora pentru a se intrepatrunde aromele. Intre timp se pregateste crema de mascarpone: branza se amesteca impreuna cu zaharul, cafeaua si cacao timp de 3 minute. Se scoate compozitia de la frigider, se pune pe un platou si se modeleaza ariciului. Se intinde apoi crema de mascarpone peste el, apoi se infig cerealele de Viva, care imita tepii. Se pun ochii si nasul din aceleasi cereale. Este de efect!

7 comments:

maria mihalache spunea...

Ce frumos arici............cred ca ,copiilor le-a placut tare mult.

Sabina spunea...

:)

Diana spunea...

frumos ariciul Maria Elena.

Sabina spunea...

Buna, Maria Elena!
Ma bucur tare mult ca mi-ai scris. Cum sa ma supar ca ai pregatit aceasta reteta?! Dimpotriva ...chiar imi pare bine ca nepotica ta a fost incantata! La multi ani!

Toate cele bune,
Sabina

maria elena spunea...

Multumesc de aprecieri si Sabinei pt inspiratie, copii s-au bucurat.

maria elena spunea...

Multumesc mult de urari, Sabina.

Diana spunea...

Maria Elena ai un premiu din partea mea.te pup Diana

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita