Timp de preparare: 30 minute. Aceasta muratura are nevoie de 3-4 zile pt a se acri, perioada in care se tine la soare.
Ingrediente:
castraveti, cimbru, marar, ardei iute, usturoi. La un litru de apa se folosim
50 g sare neiodata.
Mod de preparare:
castravetii spalati, se aseaza in borcane, dasupra se adauga cimbru, marar, ardei
iute taiat. Umplem borcanul cu apa rece, golim apa intr-o oala, cantarim
cantitatea de apa si stabilim raportul apa/sare. La fiecare litru de apa adaugam 50 g sare neiodata.
Amestecam bine in apa pana se dizolva sarea, turnam apa peste castraveti in
borcan. In fiecare seara, se intoarce moarea: golim apa de pe castraveti intr-o
oala, apoi o turnam inapoi in borcan. Dupa 3 zile, gustam castravetii, daca
s-au acrit pe placul dumneavoastra ( in cazul in care considerati ca mai
trebuie lasati la soare, prelungiti procesul cu o zi), ii scoateti din borcan
ii puneti intr-un vas de plastic, ii acoperiti cu folie si ii pastrati la
frigider pana ii consumati. Se pot pastra la frigider cam 1-2 saptamani.