Uneori timpul este limitat, asteptati musafiri si aveti nevoie de un desert? Cu un pachet de foi pentru prajitura si un plic de budinca cu gust de caramel, v-ati scos. Nu stati prea mult pe ganduri, treceti la treaba si veti obtine un desert delicios in 30 de minute. Va recomand reteta mea de Prajitura rapida cu crema caramel. Sa va vand un pont: puteti folosi orice fel de budinca, eu asta am avut-o la rezerve. Si inca o precizare, sau al doilea pont: e foarte bine sa o pregatiti cu o zi inainte, veti scapa de stresul desertului, iar foile vor avea timp sa se inmoaie.
Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente: 1 pachet de foi de prajitura din comert, 1 plic budinca cu gust de caramel, 1 vanilie, 4-5 linguri de zahar, 400 ml lapte(am folosit doar 400 ml lapte sa obtin o budinca mai consistenta), 80 g unt.
Pentru glazura: 1 ciocolata amaruie de 100 g.
Pentru decor: 4 cubulete ciocolata amaruie si 4 cubulete ciocolata alba. Puteti decora cu fulgi de ciocolata din comert.
Mod de preparare: intrun bol dizolvati praful de budinca cu 200 ml lapte rece. Cealalta cantitate de 200 ml lapte o puneti la fiert cu zaharul si vanilia. Cand fierbe, adaugati compozitia obtinuta din praful de budinca si lapte rece. Lucrati la foc mic, amestecand continuu, sa obtineti o budinca fina, fara cocoloase. Lasati budinca sa se raceasca, apoi o amestecati cu untul moale, la tempertura camerei. Cu crema obtinuta, ungeti foile, apoi glazurati prajitura cu ciocolata amaruie topita, iar deasupra presarati fulgi de ciocolata alba si amaruie, pe care ii obtineti razuind cu un cutit cubuletele de ciocolata. Lasati pana ziua urmatoare cand foile sunt moi si puteti taia prajitura felii.