Timp de preparare:
10 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
150-200 g slanina afumata, mai moale, 1 legatura patrunjel verde, 1 ceapa, sare.
Chisatura, imi aduce aminte de copilarie, de vacantele de vara
petrecute la bunica dinspre mama, intrun sat de pe valea Tarnavei Mari,
aproape de Blaj, mica Roma a Ardealului. Pe vremea aceea chisatura se
facea din osanza, care era pastrata tot timpul anului pt a imbunatati
gustul ciorbelor. Osanza se presara cu sare, se rula si se cosea, arata
asa ca un sul de parizer, dar era alba. Din bucata aceea de osanza, se
taiau felii mai groase si se facea chisatura pt ciorbe, sau se
intindea pe paine. Veti zice, cum sa mananci asa ceva? Eu zic si acum
ca era mult mai sanatoasa, decat mezelul cu o sumedenie de E-uri. Dar
sa va spun cum se face chisatura:
Mod de preparare: pe un dog de lemn, sau carpator, se marunteste patrunjelul, slanina, se amesteca bine, se adauga ceapa taiata marunt, se sareaza si gata! Se mananca asa cum vedeti intinsa pe paine cu rosii de gradina.
Mod de preparare: pe un dog de lemn, sau carpator, se marunteste patrunjelul, slanina, se amesteca bine, se adauga ceapa taiata marunt, se sareaza si gata! Se mananca asa cum vedeti intinsa pe paine cu rosii de gradina.
Avem nevoie de slanina afumata mai moale, patrunjel verde si ceapa. |
Maruntim patrunjelul, slanina, ceapa. |
Amestecam totul bine. |
Se serveste cu paine si rosii. |