vineri, martie 05, 2010

Ficatei de pasare cu mamaliguta

Timp de preparare: 20 minute.
Ingrediente: 1 kg de ficatei de pasare, 2 lingurite boia, 1 lingurita, piper, 1 lingurita vegeta, 1 legatura patrunjel verde, 3 catei de usturoi, 1 lingurita cimbru uscat, 200 ml ulei.
Mod de preparare: Ficateii se curata sa nu aiba fiere care poate sa amareasca mancarea, se spala, se lasa la scurs. Intrun craticior, punem uleiul la incins, adaugam boiaua si imediat ficateii. Acum adaugam usturoiul, piperul si cimbrul, lasam la foc potrivit 10 minute, adaugam vegeta si sare daca mai e nevoie, amestecam usor si imediat stingem focul. Deasupra presaram patrunjel verde tocat. Am servit cu mamaliguta pe care am modelat-o asa cum o vedeti! La timpul necesar curatarii si spalarii ficateilor(cam 10 minute) se adauga cel al prepararii pe foc. Timpul total este de 20 minute.

Pulpe superioare de pui cu cartofi natur si smantana

Timp de preparare: 50 minute.
Ingrediente: 1 caserola de pulpe de pui superioare, sare, 1 kg cartofi rosii, smantana, verdeata.
Mod de preparare: Aceasta mancare este o mancare usoara pt organism, o prepar dupa sarbatorile cu mese imbelsugate. Intro oala punem la fiert in apa cu sare, carnea oparita si spalata. Dupa ce fierbe se strecoara, se pune deoparte. Intre timp fierbem cartofii in coaja, strecuram apa, curatamcartofii, ii taiem rondele sau cubulete. Asezam cartofii pe farfurie alaturi de carnea fiarta, punem smantana, presaram verdeata si servim cu muratura (eu am avut gogosari murati).

Salata de vinete cu usturoi

Timp de preparare: 10 minute.
Ingrediente: 500 g vinete(din congelator), 1 ceapa, 159 ml ulei, 3 catei usturoi, sare. Pt decor: cipsuri, ketchup iute.
Mod de preparare: Punem vinetele(dupa decongelare) intrun vas de plastic, adaugam ulei, mixam cu robotul pana incorporam tot uleiul, adaugam ceapa si usturoiul razuite, potrivim de sare, decoram dupa inaginatie. Eu am decorat cu cipsuri si ketchap iute. Acum in perioada postului sunt foarte bune.