Timp de preparare: 25- 30 minute.
Ingrediente: 700 g ciuperci champignon, 1 legatura patrunjel verde, 1 ceapa alba, cateva frunze de ceapa verde pt decor.
Pentru maioneza: 1 ou intreg, 300 ml ulei, 2 lingurite mustar, 2 lingurite otet sau 1 lingura zeama de lamaie, 1 praf de sare. Eu am folosit la maioneza otet.
Mod de preparare: ciupercile se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare pt 10 sau 15 minute. Dupa ce s-au fiert se scurg de apa, se lasa sa se raceasca, se taie bucatele mici, se pun deoparte pana se prepara maioneza. La prepararea maionezei, folositi metoda rapida. Intrun vas de plastic inalt, puneti 300 ml ulei, spargeti 1 ou, adaugati 2 lingurite de mustar, sare dupa gust, 2 lingurite de otet si mixati cu ajutorul mixerului vertical. Aveti grija sa cuprindeti oul in cupa pasatorului. Mixati cam 2 minute si maioneza e gata.
Adaugati ciupercile taiate peste maioneaza, razuiti ceapa pe razatoarea cu gauri mici, apoi puneti si patrunjelul taiat marunt, potriviti de sare daca mai e nevoie. Aperitivul e gata de servit, pe felii de paine sau franzeluta bagheta, decorat cu cateva frunzulite de ceapa verde maruntite.
Dupa fierbere, scurgeti ciupercile de apa, le lasati sa se raceasca. |
Adaugati ciupercile taiate peste maioneza, puneti ceapa razuita, patrunjelul, amestecati. |
foarte apetisanta! imi place mult!
RăspundețiȘtergereAdevarul ca nu am mai mancat de ceva vreme!O idee buna!Arata grozav!
RăspundețiȘtergereLa nebunie imi plac ciupercile,oricum ar fi pregatite.
RăspundețiȘtergerePup!
foarte buna salata!felicitari pentru participarea la Festivalul Blogurilor!!!
RăspundețiȘtergereO da :) Arata intr'un mare fel! Un aperitiv usor de facut si foarte consistent!
RăspundețiȘtergerefoarte bine arata! Mie mi-a fost tema pana acum sa fac maioneza cu mixerul vertical si cu toate cantitatile o data, dar acum o sa incerc si eu. :)
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru premiu la Festivalul blogurilor!
RăspundețiȘtergereAhh ce pofta mi s-a facut :d ador ciupercile, le-as manca si crude :D
RăspundețiȘtergereDumnezeule cat de bine arata. Tocmai mi-ai deschis apetitul.
RăspundețiȘtergereMmmm..as face si euu8->
RăspundețiȘtergereIndirect sau nu, mama o sa aiba treaba in bucutarie in acest weekend :))
RăspundețiȘtergereArata minunat :D
O idee foarte buna pentru iarba verde, si ramane si curat in urama :)
RăspundețiȘtergereO delicatesa minunata!!
RăspundețiȘtergerePupici!
va recomand sa folositi ciuperci champinion crude ,spalati-le bine apoi taiati-le cubulete cat va place de mari,caliti-le ,fara sa le fierbeti in prealabil,in putin ulei sau unt nu foarte mult,adaugati condimente pentru friptura de porc barbecue da la knor sau orice va place,putin cimbru,piper,praf de usturoi.Daca puneti condimente aveti grija la sare.Le caliti pana scade apa si se rumenesc usor.Lasati sa se raceasca si apoi amestecati cu maioneza si usturoi pisat bine,dupa gust.Cand se prajesc ciupercile puteti adauga si cubulete de salam sau carnaciori ,vor fi foarte gustoase,incercati ,sunt foarte diferite de cele doar fierte si amestecate cu maioneza.Pofta buna!
RăspundețiȘtergereCiupercile sunt favoritele mele insa nu cele care le gasim in supermarketuri. Sunt pline de tot felul de substante periculoase
RăspundețiȘtergereSalivez deja...:d as manca ciuperci si crude, le ador!!!
RăspundețiȘtergereAu un gust..divin!!:)
RăspundețiȘtergerealinutzika: multumesc frumos.
RăspundețiȘtergereTeoBucatar: multumesc frumos.
RăspundețiȘtergereDiaMar-bucataria galbena: ma bucur.
RăspundețiȘtergeredian@: multumesc frumos pt sustinere, te pup.
RăspundețiȘtergereAlina: iti multumesc foarte frumos.
RăspundețiȘtergereProduse cosmetice: au si ele calitatile lor, deci cred ca si crude sunt bune, nu am incercat, ce-i drept.
RăspundețiȘtergereRoxana: nu trebuie sa te temi, incearca si nu vei face maioneza decat in acest mod, e comod si parca e mai matasoasa, spor la gatit.
RăspundețiȘtergereAdriana: multumesc frumos.
RăspundețiȘtergereAnca:
RăspundețiȘtergereTelefoane mobile:
multumesc frumos pt vizita si aprecieri.
Laurentiu: asa da-i de lucru mamei.
RăspundețiȘtergereGoji: multumesc pt aprecieri si vizita.
RăspundețiȘtergereLulu: draga mea, multumesc frumos, pup.
RăspundețiȘtergereIulia: multumesc mult pt sugestie si vizita, te mai astept.
RăspundețiȘtergereMelisa: sincera sa fiu le prefer pe cele din supermarket, sunt mai sigure, in celelalte nu am incredere. Multumesc de vizita, esti binevenita oricand.
RăspundețiȘtergereTratamente naturiste: multumesc.
RăspundețiȘtergereImi place la tine enorm de mult faptul ca raspunzi la comentarii,esti o persoana cu mult mult bun simt...si observ ca o bucatareasa desavarsita!:)
RăspundețiȘtergereSi cand ma gandesc ca acum 2 ani nu suportam ciupercile..
RăspundețiȘtergereAdor reteta asta, as mananca ciuperci cu orice ;)
RăspundețiȘtergereChiar as servi acum pe o feliuta de paine prajita!
RăspundețiȘtergere