miercuri, aprilie 18, 2012

Pate de ficat de pasare


Timp de preparare: aprox. 25 minute
Ingrediente: 1 kg ficatei de pasare, 3 cepe albe, 150 g unt, 4 lingurite piper macinat, sare, cimbru uscat, 5 catei de usturoi.
Mod de preparare: ficateii se verifica sa nu aiba fiere, care ar putea da gust amar, neplacut, pateului. Ficatelul se spala, se lasa la scurs intro sita. Intro cratita punem untul la topit, se aduga ceapa taiata pestisori, usturoiul maruntit, se calesc pana devin sticloase, se adauga ficatul, se lasa la foc potrivit 10 minute, amestecand din cand in cand, se pipereaza, se adauga cimbrul uscat. Dupa ce adugam condimentele, mai lasam cratita pe foc 1 minut, stingem focul, potrivim de sare, lasam sa se racoreasca cateva minute. Cu mixerul vertical, mixam compozitia si obtinem o pasta fina de pate. Eu l-am pus in cutii de margarina si l-am pastrat la frigider, dar l-am terminat intro saptamana. Noua ne place cu ceapa sau cu rosii, e delicios!


25 de comentarii:

  1. cat de usor e sa-l faci in casa si asa ai siguranta ca nu contine prostii,am sa incerc si eu sa fac:D.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun, nici nu mai trebuie sa cumparam la conserva :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata! Trebuie sa incerc si eu. :) Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cel mai mult imi place pateul de pasare iar daca mai este facut si in casa atunci este un deliciu.
    Pup si seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bun pateul facut in casa, nu se compara cu cel cumparat care are tot felul de ''minuni'' in el...pupici pentru buni Lenuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. este pateul meu preferat...yam yam:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Roxana, n-o sa-ti para rau daca incerci. Astept parerea ta despre reteta. Multumesc de vizita.

    RăspundețiȘtergere
  8. Medi scumpa, ai dreptate, pup si eu.

    RăspundețiȘtergere
  9. diana@: ai dreptate, multumesc frumos pt gandurile bune pt buni, te pupam si noi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Bilet avion
    Credite nevoi personale
    Hosting gratuit
    Geamuri termopan
    Va multumesc pt vizita!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca merita incercata reteta :D e mai sanatos facut in casa ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Wow nici nu stiam ca e atat de usor de preparat

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce bine arata...mi se face foame iar :(

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu am facut niciodata pate de casa, dar nu pare complicata reteta, cred ca o sa incerc si eu soon :d

    RăspundețiȘtergere
  15. Am papat si eu azi...foarte bunnn:XX:

    RăspundețiȘtergere
  16. Bun si sanatos pentru ca e pregatit in casa!

    RăspundețiȘtergere

multumesc pentru vizita