Cred ca aproape tot crestinul roman, de Sfintele Pasti, pune pe masa si ciorba de miel. Mie, sincer nu-mi place carnea de miel, insa pt ceilalti membrii din familie la aceasta Sfanta Sarbatore gatesc preparate traditionale, printre care si ciorba de miel.
Timp de preparare: aprox. 1 ora si 20 minute.
Ingrediente: carne de miel-gat, 2 morcovi, 1 ceapa mica, 1 radacina patrunjel, 1/2 telina, 4-5 catei de usturoi, 2 galbenusuri, patrunjel verde, leustean verde, 2 lingurite condimente pt miel, 1/2 ardei gras rosu, 2 cartofi mici, 1 lingura de orez, otet sau sare de lamaie, sare, 2 l apa.
Mod de preparare: gatul de miel, bine spalat se pune la fiert intro oala cu apa rece, se spumeaza cand fierbe, daca este cazul. Dupa spumare, adaugati ceapa, morcovii, patrunjelul, telina, taiate cubulete. Fierbeti legumele vreo 30-40 minute, adaugati ardeiul, cartofii, taiati cubulete, orezul curatat de impuritati si spalat. Continuati fierberea pana sunt gata cartofii si orezul. Adaugati condimentele pt miel (2 lingurite), sarati dupa gustul dv. Acriti ciorba cu otet sau sare de lamaie (1 sau 2 lingurite de sare de lamaie se dizolva intro cescuta cu apa calda, folositi doar cat e necesar si acreala e pe gustul dv), lasati ciorba sa clocoteasca 1 minut, stingeti focul si adaugati usturoiul zdrobit cu presa, dregeti ciorba cu cele 2 galbenusuri (galbenusurile se bat putin, se amesteca cu 2 linguri apa rece, apoi cu un polonic se ia ciorba fierbinte, se adauga peste galbenusuri, se amesteca sa nu se faca cocoloase si se goleste inapoi in oala cu ciorba). Se presara patrunjel si leustean verde tocat marunt, se decoreaza cu marar verde. Ciorba se serveste fierbinte cu smantana si ardei iute proaspat.
Am sa incerc si eu chiar astazi sa fac ca mi-a mai ramas carne de miel proaspata. Si apoi revin sa va spun cum e..
RăspundețiȘtergereAm 27 de ani si pana la Pastele acesta nu am mancat niciodata nici un preparat care contine carne de miel, insa acum mi'am dat seama ca ciorba de miel este extraordinara si cat am pierdut :)) !!! Recomand !!
RăspundețiȘtergereador ciorbica asta!
RăspundețiȘtergereE minunata,am mancat pentru trei persoane dar mai vreau!
RăspundețiȘtergereEu cred ca nu as simti ca e Paste fara ciorbita asta....
RăspundețiȘtergereE minunata Lenuta !
Duminica relaxanta sa ai.
Te tzuc !
Nu prea imi place, dar arata bine
RăspundețiȘtergereIntr-adevar e foarte gustoasa tot sa mananci asa ciorba...
RăspundețiȘtergereciorba de miel nu am mancat in schimb am mancat friptura la cuptor uscata cum numai bunica stie sa faca:D
RăspundețiȘtergereO ciorbita delicioasa! Gustul ei imi aminteste de primavara indiferent de anotimp!
RăspundețiȘtergerepopa ionela: iti multumesc frumos draga mea pt incredere, spor la gatit.
RăspundețiȘtergereAlina: draga mea, ma bucur ca ai inceput sa apreciezi ciorba de miel.
RăspundețiȘtergerealinutzika scumpa, e o ciorba buna, consistenta.
RăspundețiȘtergereTeoBucatar draga, familia mea, adora aceasta ciorba. Sa-ti fie de bine!
RăspundețiȘtergereSidy draga, asa este, te tuc si eu.
RăspundețiȘtergereRoxana, ai dreptate.
RăspundețiȘtergereLa cat mai multe astfel de articole. Bravo!
RăspundețiȘtergereNuuu..nu-mi place mielul!!!
RăspundețiȘtergereeste delicoasa ciorba de mielut:D
RăspundețiȘtergereE intr-adevar gustoasa ciorba de miel
RăspundețiȘtergereAm mancat zilele aste o ciorba de miel, doamne, senzationala...
RăspundețiȘtergereMultumim de reteta,merge dupa o bauta nu?:))
RăspundețiȘtergereNici nu stiam ca se face ciorba de miel...in fiecare zi inveti ceva nou:D
RăspundețiȘtergereMai bine as prefera un drob, decat o ciorba de miel. oricum, gusturile nu se discuta.
RăspundețiȘtergereDon`t like :-s!
RăspundețiȘtergeream terminat cu preparatele ce ingrasa..aqm suntem la cura:)
RăspundețiȘtergereAs manca mereu ciorbita de miel si tot nu m-as satura :d
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta ;)
RăspundețiȘtergereAm mancat destul de Paste dar parca tot nu m-am saturat :D
RăspundețiȘtergereNu prea ma dau cu asa ceva:)
RăspundețiȘtergereCiorbita de miel este preferata mea :D
RăspundețiȘtergereHmm as vrea si eu o portie acum :D
RăspundețiȘtergereDeci, servita cu smantana si cu un ardei iute este geniala!! Multumim mult de reteta!
RăspundețiȘtergere