sâmbătă, aprilie 21, 2012

Ciorba de miel

Cred ca aproape tot crestinul roman, de Sfintele Pasti, pune pe masa si ciorba de miel. Mie, sincer nu-mi place carnea de miel, insa pt ceilalti membrii din familie la aceasta Sfanta Sarbatore gatesc preparate traditionale, printre care si ciorba de miel.
Timp de preparare: aprox. 1 ora si 20 minute.
Ingrediente: carne de miel-gat, 2 morcovi, 1 ceapa mica, 1 radacina patrunjel, 1/2 telina, 4-5 catei de usturoi, 2 galbenusuri, patrunjel verde, leustean verde, 2 lingurite condimente pt miel, 1/2 ardei gras rosu, 2 cartofi mici, 1 lingura de orez, otet sau sare de lamaie, sare, 2 l apa.
Mod de preparare: gatul de miel, bine spalat se pune la fiert intro oala cu apa rece, se spumeaza cand fierbe, daca este cazul. Dupa spumare, adaugati ceapa, morcovii, patrunjelul, telina, taiate cubulete. Fierbeti legumele vreo 30-40 minute, adaugati ardeiul, cartofii, taiati cubulete, orezul curatat de impuritati si spalat. Continuati fierberea pana sunt gata cartofii si orezul. Adaugati condimentele pt miel (2 lingurite), sarati dupa gustul dv.  Acriti ciorba cu otet sau sare de lamaie (1 sau 2 lingurite de sare de lamaie se dizolva intro cescuta cu apa calda, folositi doar cat e necesar si acreala e pe gustul dv), lasati ciorba sa clocoteasca 1 minut, stingeti focul si adaugati usturoiul zdrobit cu presa, dregeti ciorba cu cele 2 galbenusuri (galbenusurile se bat putin, se amesteca cu 2 linguri apa rece, apoi cu un polonic se ia ciorba fierbinte, se adauga peste galbenusuri, se amesteca sa nu se faca cocoloase si se goleste inapoi in oala cu ciorba). Se presara patrunjel si leustean verde tocat marunt, se decoreaza cu marar verde. Ciorba se serveste fierbinte cu smantana si  ardei iute proaspat.

32 de comentarii:

  1. Am sa incerc si eu chiar astazi sa fac ca mi-a mai ramas carne de miel proaspata. Si apoi revin sa va spun cum e..

    RăspundețiȘtergere
  2. Am 27 de ani si pana la Pastele acesta nu am mancat niciodata nici un preparat care contine carne de miel, insa acum mi'am dat seama ca ciorba de miel este extraordinara si cat am pierdut :)) !!! Recomand !!

    RăspundețiȘtergere
  3. E minunata,am mancat pentru trei persoane dar mai vreau!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred ca nu as simti ca e Paste fara ciorbita asta....
    E minunata Lenuta !
    Duminica relaxanta sa ai.
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu prea imi place, dar arata bine

    RăspundețiȘtergere
  6. Intr-adevar e foarte gustoasa tot sa mananci asa ciorba...

    RăspundețiȘtergere
  7. ciorba de miel nu am mancat in schimb am mancat friptura la cuptor uscata cum numai bunica stie sa faca:D

    RăspundețiȘtergere
  8. O ciorbita delicioasa! Gustul ei imi aminteste de primavara indiferent de anotimp!

    RăspundețiȘtergere
  9. popa ionela: iti multumesc frumos draga mea pt incredere, spor la gatit.

    RăspundețiȘtergere
  10. Alina: draga mea, ma bucur ca ai inceput sa apreciezi ciorba de miel.

    RăspundețiȘtergere
  11. alinutzika scumpa, e o ciorba buna, consistenta.

    RăspundețiȘtergere
  12. TeoBucatar draga, familia mea, adora aceasta ciorba. Sa-ti fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sidy draga, asa este, te tuc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  14. La cat mai multe astfel de articole. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  15. este delicoasa ciorba de mielut:D

    RăspundețiȘtergere
  16. E intr-adevar gustoasa ciorba de miel

    RăspundețiȘtergere
  17. Am mancat zilele aste o ciorba de miel, doamne, senzationala...

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumim de reteta,merge dupa o bauta nu?:))

    RăspundețiȘtergere
  19. Nici nu stiam ca se face ciorba de miel...in fiecare zi inveti ceva nou:D

    RăspundețiȘtergere
  20. Mai bine as prefera un drob, decat o ciorba de miel. oricum, gusturile nu se discuta.

    RăspundețiȘtergere
  21. am terminat cu preparatele ce ingrasa..aqm suntem la cura:)

    RăspundețiȘtergere
  22. As manca mereu ciorbita de miel si tot nu m-as satura :d

    RăspundețiȘtergere
  23. Am mancat destul de Paste dar parca tot nu m-am saturat :D

    RăspundețiȘtergere
  24. Ciorbita de miel este preferata mea :D

    RăspundețiȘtergere
  25. Hmm as vrea si eu o portie acum :D

    RăspundețiȘtergere
  26. Deci, servita cu smantana si cu un ardei iute este geniala!! Multumim mult de reteta!

    RăspundețiȘtergere

multumesc pentru vizita