miercuri, ianuarie 18, 2012

Tort cu crema ganache

 Un tort foarte bun, cu o crema fina si gustoasa este tortul cu crema ganache, destul de usor de realizat chiar si de o novice in bucatarie.
Timp de preparare: 1 ora si 20 minute( nu am socotit cele cateva ore de stat la rece a cremei)
Ingrediente:
Pentrut blat: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 1/2 pliculet praf de copt, 1 vanilie.
Sirop pt blat: 200 ml apa, 2 linguri de zahar, 2 vanilii, praf de scortisoara dupa plac.
Pt crema ganache: 300 ml frisca lichida Hu-la-la, 3 ciocolati amarui Laura.
Mod de preparare a pandispanului: separati albusurile de galbenusuri, bateti albusurile spuma tare, adaugati praful de copt, bateti spuma in continuare adaugand zaharul in ploaie si vanilia. Dupa dizolvarea zaharului, adaugati galbenusurile, omogenizati usor, apoi adaugati faina cernuta si amestecati usor. Dupa incorporarea fainii, turnati compozitia intro forma unsa si tapetata si coaceti in cuptorul incins cam 15-20 minute.
Siropul:  din apa, zahar, vanilie, fierbeti timp de 1 minut un sirop pe care il aromatizati cu scortisoara.
Crema ganache:  intro cratita la foc mic, topiti ciocolata in frisca lichida si omogenizati. Frisca nu se fierbe, se aduce doar pana in punctul de fierbere. Se da compozitia la rece(eu am lasat-o pana dimineata la rece, insa puteti sa tineti compozitia in frigider 1-2 ore) apoi mixati. Se obtine o frisca ciocolatoasa, pe care o intindeti pe blatul insiropat. Decorati dupa imaginatie. Eu am decorat tortul cu fulgi de ciocolata din comert, bucati de ciocolata cu menta si jumatati de nuca.








19 comentarii:

  1. Ciocolatos asa cum imi place mie foooarte mult.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. DiaMar-bucataria galbena@: daaaaa, a fost foarte bun. te pupic.

    RăspundețiȘtergere
  3. tare bun trebuie sa fie!!!! Va pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun tortul, ciocolata e preferata!! Ma servesc si eu cu o feliuta! O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. mmm......ce bun trebuie sa fie.o feliuta mi se cuvine si mie?

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna crema asta ganache si mie imi place si o folosesc des!

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte bun tortul, vreau si eu o feliuta cat de mica...

    RăspundețiȘtergere
  8. Medi draguto, siiiiiiiiigur cu tot dragul.

    RăspundețiȘtergere
  9. TeoBucatar@: tot mai des o folosesc si eu, e facil de preparat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Diana@: scumpa mea, poti lua cat doresti.

    RăspundețiȘtergere
  11. Un deliciu!...drept rasplata te asteapta un premiu la mine pe blog! O zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  12. VIVIANA@: iti multumesc mult pt premiu, l-am ridicat, maine il voi oferi altor bloguri, dupa regulile jocului. O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce gustoasa e !! Tare-mi place ganache-ul!

    RăspundețiȘtergere
  14. mmmm,de multe ori am facut asemenea crema dar nu am stiut ca asa se numeste;delicios tort!
    pupici,imbratisari si multumesc de urari!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Crema ganache e tare delicioasa si nu e nici foarte greu de facut.

    RăspundețiȘtergere
  16. simplu de facut si foarte gustos :D

    RăspundețiȘtergere
  17. la inceput nu intelesesem ce-i aia crema ganache dar citind tot articolul am inteles,foarte buna si usor de facut

    RăspundețiȘtergere

multumesc pentru vizita