Timp de preparare: 2 ore.
Ingrediente: pulpa de miel, coaste, 4 sau 5 rosii coapte, 1 ardei gras, 1 gogosar, 1 catel mare de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura leustean verde, 4 lingurite piper, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare dupa gust, 2 lingurite cimbru uscat, 2 lingurite ienibahar, 100 ml ulei, 200 ml vin alb, apa.
Mod de preparare: carnea de miel se spala bine, se aseaza in tava rezistenta pt cuptor, se pudreaza cu sare, piper, boia, ienibahar, cimbru, se adauga cateva crengute de verdeata (pastrati cate o crenguta de patrunjel si leustean verde pt presarat pe fripura la gata), usturoiul taiat bucatele, rosiile taiate felii, la fel ardeiul si gogosarul (fara cotor si samburi), adaugam apa, uleiul, acoperim cu folie si dam tava la cuptorul preincalzit pt 1 ora, dupa care, intoarcem fripura pe cealalta parte, stropim cu vin si mai lasam la cuptor 1 ora. Cu 10 minute inainte de a scoate friptura, indepartati folia si pulpa de miel se va rumeni usor.
Cine se teme de efectele nocive ale staniolului, poate folosi hartie de copt la acoperitul tavii.
Inainte de servire se presara verdeata tocata. Se serveste cu salata de sfecla rosie!
Nu am mult de cand am facut miel dar mi-ai facut o pofta teribila !Pupici si o seara buna!
RăspundețiȘtergereDe data asta a fost foarte gustos, mai gustos ca la Pasti. Pupici, seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereCred ca dupa sarbatorile de paste, am mai facut o data miel, iar fripturica din imagine cu atitea condimente (a se citi zarzavaturi), sigur e delicioasa... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereArata minunat mielutul tau si sunt convinsa ca a fost mai...gustos ca la Paste...
RăspundețiȘtergereDar unde ai gasit tu miel, acum???
Te tzuc Lenutico !
Daniela@: asa a fost, pupici.
RăspundețiȘtergereSidy@: am avut in congelator ultima parte din miel, trebuia sa golesc sa fac loc vinetelor. Te tzuc si eu.
RăspundețiȘtergereSuper delicios;sunt nebuna dupa miel
RăspundețiȘtergerefoarte faina reteta.am notat-o si sper sa o prestez curand.o seara minunata!
RăspundețiȘtergereLulu@: multumesc de aprecieri.
RăspundețiȘtergereSarah@: sunt incantata ca iti place reteta, la fel si pt tine.
RăspundețiȘtergereNu prea am ocazia sa manc friptura de miel.Deoarece mama ii este mila sa-l pregateasca:(.Si eu nu sunt cel mai bun bucatar.Frumos oricum!
RăspundețiȘtergerepofta buna tuturor !!!
RăspundețiȘtergereO mancare numai buna pentru gurmanzii adica pentru mine.Arata incredibil ii si simt mirosu.
RăspundețiȘtergereTelevizoare 3D, multumesc de vizita si de aprecieri.
RăspundețiȘtergereslash@: multumim!
RăspundețiȘtergereHaine Online@: a fost delicioasa.
RăspundețiȘtergerece bine arata :X felicitari !! :D Sunt sigura ca a iesit minunata :D
RăspundețiȘtergere