sâmbătă, august 20, 2011

Tocanita de ceapa cu ardei copt, un deliciu!


Inca o reteta simpla, gustoasa, hranitoare, pe care bunica dinspre mama, de pe valea Tarnavei Mari,  o gatea, dar pe care am inceput sa o apreciez, mai tarziu, in cele 4 posturile din timpul anului.
Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente: 150 ml ulei, 6 cepe rosii sau albe, 4 rosii, 5 ardei copti (sunt buni, chiar foarte buni, ardeii copti din congelator), sare, piper, 1 legatura patrunjel verde.
Mod de preparare: curatam ceapa, o spalam, o taiem pestisori. Intro craticioara punem uleiul la incins, adaugam ceapa, calim pana devine sticloasa, adaugam rosiile, apoi ardeiul copt, lasam sa fiarba cam 20 minute la foc domol, saram, piperam, stingem focul. La servire presaram verdeata tocata marunt. Se potriveste de minune cu mamaliguta calda.

21 de comentarii:

  1. Cu adevarat e un deliciu!! Yummy, ce pofta mi-ai facut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm...............pot veni si eu la tine la masa?
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place mancarica asta pe care o stiu inca din copilarie. Mama mea o face-a si inca o mai face destul de des, in perioada postului si e foarte gustoasa yimi,yumi...
    Pupici .

    RăspundețiȘtergere
  4. Alexandrina, potoleste-ti pofta cu o portie, multam de vizita, te pup.

    RăspundețiȘtergere
  5. Medi te primesc cu drag, te pup.

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa este Lia, toti o stim de mici, numai ca mie nu prea imi placea atunci, acum as manca destul de des, insa comesenii mei nu sunt la fel de incantati ca mine de acest fel de mancare, pe care eu il ador. Pupici si tie din partea mea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place, dar e interzisa.
    Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  8. O, da Mari, am uitat, iti doresc multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  9. ce gustoasa trebuie sa fie!
    Te-am trecut in lista mea de blogroll. Daca iti face placere, viziteaza si blogul meu.

    RăspundețiȘtergere
  10. O, da...votez pentru. Si eu fac asa ceva, doar ca folosesc ardeii copti intregi. Va invit cu drag sa ne fiti alaturi cu o reteta pregatita de dvs cu pere sau vinete cu care sa participati la provocarea lunii septembrie. http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011. Puteti anunta mai departe, cine vrea sa participe..e liber sa o faca

    RăspundețiȘtergere
  11. alinutzika@: e buna ce-i drept, iti multumesc de vizita, de invitatie, o sa trec pa la tine.

    RăspundețiȘtergere
  12. Fac si eu tocanita de ceapa,mai ales in post ,dar cu ardei copt nu am incercat.Trebuie sa fie tare bun,pup

    RăspundețiȘtergere
  13. nadina73@: da e buna. Eu aveam ardeiul copt la congelator, era ultima punga si l-am folosit la tocanita. Mie imi plce ardeiul copt, in fel de fel de retete. Iti multumesc pt vizita, te mai astept, te pup.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu pare prea grea de facut:D.Trebuie sa o incerc

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte gustoasa.Fac si eu, dar acum pun mai multa ceapa.Inainte punema mai multa, dar acum mai putina!

    RăspundețiȘtergere
  16. Si eu fac aceasta tocanita cu ardei copt, congelat de asta vara !
    Este dulceeeeeeee !:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Cu drag am descoperit că mă aveți în lista după atâta timp!Mulțumesc Yummy!(comentati ca: Mariana Stemate)

    RăspundețiȘtergere

multumesc pentru vizita