luni, august 15, 2011

Pasta de corcoduse albe



Inca mai e vremea corcoduselor si poate cei ce au cate-un corcodus prin curte, gasesc binevenita aceasta reteta, careia nu am stiut ce denumire sa-i dau. Ma gandeam ca daca produsul finit este de consistenta mierii sa-i zic pasta de corcoduse. Pentru cine doreste, iata reteta:
Timp de preparare: aproximativ 1 ora.
Ingrediente: 2 kg corcoduse si cam tot atata zahar- adica 2 kg, 50 ml apa, 4 plicuri de zahar vanilat.
Mod de preparare: peste fructele spalate si scurse de apa, adaugam 50 ml apa apoi le punem la fiert la foc mic, amestecand mereu. Fructele fierb relativ repede, cam in 10-15 minute, iar coaja si pulpa se desprinde de sambure. Dupa ce se racoresc putin, trecem fructele printro sita pt a le separa de samburi. Pasta obtinuta se blenduieste si se pune la fiert intrun vas incapator, se fierbe cam 30 minute, adaugam zaharul si vanilia, mai fierbem inca 20 minute(nu uitati sa amestecati mereu in oala), apoi turnam pasta obtinuta in borcane cu capac, bine spalate si sterilizate in cuptor. Borcanele cu pasta se pun la dunst uscat pana ziua urmatoare cand se depoziteaza in camara pt iarna. Pasta se poate aromatiza cu vanilie, asa cum am procedat eu, sau cu scortisoara macinata. Este foarte gustoasa pe paine unsa cu unt pt dejun, sau la clatite. Mentionez ca nu am adaugat conservant.
Fierbem corcodusele.
Printro sita, separam pasta de samburi.
Dupa ce blenduim pasta, o fierbem 30 minute, adaugam zaharul si mai fierbem 20 minute.

22 de comentarii:

  1. Arata foarte bine pasta si cred ca e dulce acrisoara asa cum imi place mie!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. am incercat acum doi ani si a fost pe gustul meu,chiar maine faci si eu cu scortisoara si ghimbir.

    RăspundețiȘtergere
  3. TeoBucatar@: asa este dulce acrisoara, mmmmmmmm, delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mitinita, cred ca e o combinatie potrivita, sunt curioasa cum va iesi, spor la treaba.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ee ceva de genu ca si gemu?Creca corcodusele au fost pentru mine fructul copilariei:D.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu am facut...e buna: dulce-acrisoara!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un fel de dulceata, nu? Chiar o sa fac si eu "comanda" de asa ceva. Tot nu-mi plac mie corcodusele in nici o forma de agregare, poate daca sunt cu adevarat dulci, o sa-mi placa asa, pasta :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Electronice Online, acum nu iti mai plac?

    RăspundețiȘtergere
  9. Alinutzika, da e dulce acrisor, ma bucur sa aud ca ai preparat si tu, pasta de corcoduse.

    RăspundețiȘtergere
  10. Tigara electonica pret@: se pot face si foarte dulce, cu mult zahar, multumesc de vizita.

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest alb magiun este uimitoare .... ar fi delicios pe pâine prăjită

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca asta e cea mai ieftina reteta ca corcoduse gasim peste tot ca zahar gasim prin toate casele.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mari draga mea prietena, multam fain.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ann@: da, e foarte gustos, bine zici, ar merge de minune cu paine prajita.

    RăspundețiȘtergere
  15. centrale termice@: asa este, corcoduse sunt peste tot, zahar asisderea, iar pasta gustoasa tare.

    RăspundețiȘtergere
  16. De cativa ani fac gem de corcoduse ,dar le prefer pe cele mari, rosu / grena .
    Sucul care il lasa la fiert eu il pun la sticle si il folosesc la acrit ,plus ca da si o culoare frumoasa la ciorba sau ca nectar cu putina apa minerala,e super.
    Sunt gratis ,trebuie doar culese si procesate .

    RăspundețiȘtergere
  17. Am mancat doar la un preten asa ceva si am fost placut surprins.

    RăspundețiȘtergere
  18. Mihaela@: asa este. Noi avem in gradina acest soi de corcoduse si atunci nu am incotro, tra sa le folosesc si deci nu cumpar. Am auzit ca in unele parti se folosesc la acrit ciorba. Multumesc mult de vizita.

    RăspundețiȘtergere
  19. Haine... nu este rau gemul, pasta... Multumesc de vizita.

    RăspundețiȘtergere
  20. SUper :D trebuie sa incerc si eu :D

    RăspundețiȘtergere

multumesc pentru vizita