vineri, iulie 08, 2011

Fasole scazuta cu pastai proaspete (reteta de post)


Timp de preparare: 50 minute (complexitate medie)  
Ingrediente: 1/2 kg fasole proaspata pastai, 3 morcovi, 1 ceapa, 2 lingurite boia dulce, 100 ml ulei, 2 catei de usturoi, cimbru, piper macinat, sare, otet de mere cu miere, 4 lingurite amidon alimentar, 1 legatura patrunjel verde.  
Mod de preparare: curatam, spalam si taiem sau rupem pastaile bucatele, curatam si spalam ceapa si morcovii.
Intro cratita cu capacitate de 1 litru, punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt si morcovii taiati rondele, calim usor pana ceapa devine sticloasa, adaugam cele 2 lingurite de boia dulce, adaugam fasolea, acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se inmoaie fasolea si morcovii. Intre timp completati apa care scade, legumele sa fie usor acoperite de apa. Presaram piper macinat proaspat, adaugam 1 lingurita cimbru uscat(puteti sa puneti si proaspat), adaugam sare dupa gust, inacrim usor mancarea cu otet de mere, care ii va da un gust placut. Pregatim imediat o diresatura din 4 lingurite de amidon si putina apa pe care o desertam peste fasole, amestecam sa nu se faca cocoloase, la foc mic, clocotim 1 minut, pana se ingroasa mancarea, apoi stingem focul. Adaugam, usturoiul zdrobit cu presa si patrunjelul verde tocat marunt. Este o mancare de post hranitoare si usoara. 
Taiem ceapa marunt.
Calim ceapa i morcovii, adaugam boia, fasolea si acoperim cu apa, fierbem, adaugam condimentele.
Amestecam amidonul cu putin apa rece, apoi turnam peste mancare.
La sfarsit adaugam usturoiul si verdeata.
Pofta buna!

8 comentarii:

  1. arata foarte bine.la noi in Moldova se punea si usturoi.oricum tot delicioasa ramane aceasta mancare.o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. sarah@: dar si eu am pus usturoi, e un ingredient pe care il folosesc destul de des. Iti multumesc frumos de vizita, sunt onorata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Normal ca ai pus usturoi la bunatatea asta ca doar esti ardeleanca !
    Pot sa vin la masa ....?

    RăspundețiȘtergere
  4. Sidy, da sigur ca poti veni, cu tot dragul!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai nou viziteaza si maicamea acest site deoarece gaseste diverse retete putin diversificate sau poate chiar care nu le stia.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Electronice Online, ma bucur de vizita mamei, se poate inscrie pe sait daca doreste. Este binevenita mereu, va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ador fasolea de toate genurile.Si reteta ta ee super:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu nu am mancat decat fasole scazuta boabe, dar ma gandesc ca e buna si teci.

    RăspundețiȘtergere

multumesc pentru vizita