Timp de preparare:
15 minute (complexitate redusa)
Din ciclul denumit de mine ,,salate indraznete si neobisnuite,, din cartea de bucate a renumitului ,,Xabier Gutierez care ne ofera o carte de bucate cu 1000 de retete foarte simple si combinatii uneori indraznete, dar fara complicatii, menite sa trezeasca pasiunea pentru gatit. Gutierrez a primit Premiul National pentru Gastronomie pentru cea mai buna lucrare publicata in anul 2005, acordat cartii sale Asfalto culinario,,.
Ingrediente:
La aceasta reteta avem nevoie pt 4 persoane de:
4 rosii medii, 300 g capsuni, 40 ml ulei masline, sare, zahar, 1 ceapa verde proaspata tocata, otet de mere, oregano (eu am pus uscat; precizez ca in imaginile atasate, am preparat o salata pt 2 persoane).
Mod de preparare: Curatam rosiile spalate, se taie marunt, se pun intrun bol. Se adauga capsunile spalate, taiate bucati si ceapa verde taiata rondele. Adaugam celelalte ingrediente, amestecam si servim la temperatura camerei.
9 comments:
O leapsa si mai multe premii te asteapta sa le ridici.
Pup!
Multumesc, o sa trec pe la tine. Pupici.
Chiar indrazneata, salata!
Imi place ce ti-ai facut la blog!
Felicitari! Am fost si la vot!
Pup dulce!
Multumesc, draguta mereu, merci de vot, esti sustinatoarea mea fidela.
Da Mari, e o combinatie tare indrazneata, dar e o salata f. buna, cu o aroma discreta de capsuni. Iti recomand sa o incerci, multumesc de comentariu.
Interesanta idee :) Alaturarea de rosii cu capsuni nu mi-ar fi venit vreodata in minte :)
Cristina e buna sa stii, are o aroma discreta capsuni, iar gustul acrisor al rosiilor se amesteca cu cel al capsunilor.
Asta da combinatie trebuie sa o incerc si eu.
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita