vineri, aprilie 29, 2011

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos


Aceasta reteta simpla dar tare gustoasa si aspectoasa, se poate prepara  mai ales in zilele toride de vara, pt ca nu trebuie sa folositi aragazul.
Timp de preparare: 45 minute.
Ingrediente pt foi: 500 g biscuiti, 2 cani cu lapte (cam 400-500 ml lapte, trebiue sa obtineti o compozitie omogena pe care sa o puteti intinde), 3 linguri cacao.
Ingrediente pt crema: 200 g zahar pudra, 200 g unt (1 pachet), 100 g nuca de cocos, 3 vanilii.
Mod de preparare pt foi: se zdrobesc cat mai fin biscuitii, se adauga cacao, laptele, se framanta bine ingredientele, apoi compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul intre 2 folii de nylon, se ung cu crema, se rulaza strans in folia de plastic si se pastreaza la rece. Se taie de grosimea unui deget.
Mod de preparare pt crema: batem untul spuma, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam pana ce acesta se incorporeaza bine in unt, adaugam nuca de cocos si omogenizam bine crema. Cu aceasta crema pe care o impartim in doua, ungem cele 2 foi obtinute din biscuiti si le rulam strans in folie de plastic.


Amestecam biscuitii maruntiti cu cacao si lapte.
Pt a obtine o compozitie omogena, folositi mixerul cu paletele pt aluat.
Asezati o parte din compozitie intre 2 folii de plastic si intindeti bine.
Ajutati-va de sucitor, se intinde cu usurinta.
O foaie este intinsa.
Pe fiecare foaie punem crema.
Intindeti crema uniform.
Se ruleaza strans in folie de plastic.
Se obtin 2 rulade pe care le pastrati la rece, pana le feliati.
Le taiati de grosimea unui deget, inainte de servire.
Pofta buna!

miercuri, aprilie 27, 2011

Drob de carne


Mie nu prea imi place mielul, voiam neaparat sa am la masa de Paste ceva asemanator drobului si am pregatit acest drob de carne, care a iesit pe placul meu, sigur o sa mai prepar si cu alte ocazii.
Timp de preparare: 2 ore.
Ingrediente: 800 g carne tocata, 1 mana buna de leurda (optional-puteti inlocui cu usturoi), cateva fire de ceapa si usturoi verde, 1 legatura patrunjel verde, cateva fire de marar verde, condimente pt carne tocata, 2 lingurite boia dulce, 4 oua fierte tari, 3 oua crude, 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse.
Mod de preparare: se amesteca bine carnea tocata cu ouale crude, painea inmuiata si stoarsa, condimentele, verdeata tocata marunt. Se unge o tava de cozonac cu ulei, se tapeteaza cu hartie de copt, asezam in tava jumatate din compozitie, punem ouala fierte tari, curatate de coaja. Peste oua adaugam restul de compozitie, tasam usor compozitia, apoi dam tava la cuptorul incins in prealabil si coacem drobul aproximativ 1 ora si 30 de minute, la foc potrivit. Incercam cu scobitoarea daca este copt, scobitoarea ramane curata daca drobul este copt. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie felii de grosimea degetului si se aseaza pe platou. Se serveste alaturi de alte aperitive in diferite ocazii. Se poate pregati si cu 2 zile inainte de a fi consumat.





Spalam verdeata.
Ingredientele: carne, paine, verdeata, condimente, oua, se vor amesteca.
Compozitia este pregatita.
Ungem tava cu ulei.
In tava tapetata cu hartie de copt, punem jumate din compozitie, apoi ouale fierte.
Acoperim ouale cu restul de compozitie si dam tava la copt.
Drobul de carne este copt.


Ciorba de spanac de post


Nu mi-as fi inchipuit niciodata in copilarie ca voi ajunge sa apreciez vreodata, o ciorbica de spanac, atat de simpla. Cand eram la bunica la tara, in copilaria mea si bunicii tineau tot postul, bunica gatea aceasta ciorba de cateva ori. Alegea sa o gateasca repetat, deoarece este simpla, rapida si foarte energizanta. Spanacul, stim ca are o sumedenie de calitati, el fiind bogat in saruri minerale si vitamine.
Sa va spun insa reteta bunicii.
Timp de preparare: 20-30 minute (cel mai nult dureaza spalatul frunzelor).
Ingrediente: 100 ml ulei, 1 mana frunze verzi de ceapa, 1 kg spanac, 5 catei usturoi, 1 legatura de leustean, sare, otet.
Mod de preparare: incepem cu spalatul spanacului in 3 ape. Dupa ce am spalat spanacul, punem uleiul la incins intro oala de 3 litri, adaugam frunzele de ceapa taiate marunt, le calim putin, apoi adaugam spanacul rupt bucatele. Calim si spanacul pana scade, adaugam vreo 2 litri de apa si fierbem cam 10 minute din momentul in care incepe fierberea. Potrivim gustul de sare si otet, lasam ciorba sa dea cateva clocote apoi stingem focul. Adaugam cateii de usturoi zdrobiti cu presa sau razuiti pe razatoarea cu gauri mici, deasupra presaram leusteanul tocat marunt. Ciorba se consuma cu mamaliguta calda sau rece si ceapa verde sau ardei iute.