Multumesc vizitatorilor blogului, celor care au trecut pe aici si au lasat comentariile lor ca marturie a vizitei pe care mi-au facut-o.
duminică, octombrie 31, 2010
Un an de site ,,Dulcesarat,,
dulcesarat
maria elena
at
31 octombrie
retete,culinar
Articole culinare si non-culinare,
Un an de site dulcesarat
Ma uit inapoi si nu-mi vine sa cred. Acum un an, se lansa pe gustos.ro un concurs la care puteai sa participi doar daca aveai un blog culinar, inscriind in concurs o reteta de pe propriul blog. Voiam neaparat sa particip la respectivul concurs, insa nu aveam blog, deci am trecut la ,,fabricarea,, unuia si..... uite asa, a aparut ,,Dulcesarat,,. Multumesc gustos.ro, desi la acel concurs nu am castigat nimic, insa m-am ales cu blogul. Datorita acestei intamplari am pasit cu timiditate in blogosfera romaneasca.
Multumesc vizitatorilor blogului, celor care au trecut pe aici si au lasat comentariile lor ca marturie a vizitei pe care mi-au facut-o.
Multumesc vizitatorilor blogului, celor care au trecut pe aici si au lasat comentariile lor ca marturie a vizitei pe care mi-au facut-o.
joi, octombrie 28, 2010
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente: 6 bucati de wafe din comert, 2 banane, 1 mar mare, 4 biscuiti, toping de caise, sau orice alt fruct, bombonele de ciocolata pt decor.
Mod de preparare: 2 banane curatate se razuiesc pe razatoarea mare, adaugam 1 mar mare curatat si razuit pe razatoarea mica si 4 biscuiti razuiti tot pe razatoarea cu gauri mici. Se amesteca totul bine, apoi ungem bucatile de wafe. Deasupra presaram bombonele pt ornat si mai adaugam toping de fructe (eu am avut de caise preparat de mine), gasiti reteta aici.
Wafe cu fructe proaspete
dulcesarat
maria elena
at
28 octombrie
retete,culinar
banane,
Ceva dulce,
toping de caise,
Wafe cu fructe proaspete
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente: 6 bucati de wafe din comert, 2 banane, 1 mar mare, 4 biscuiti, toping de caise, sau orice alt fruct, bombonele de ciocolata pt decor.
Mod de preparare: 2 banane curatate se razuiesc pe razatoarea mare, adaugam 1 mar mare curatat si razuit pe razatoarea mica si 4 biscuiti razuiti tot pe razatoarea cu gauri mici. Se amesteca totul bine, apoi ungem bucatile de wafe. Deasupra presaram bombonele pt ornat si mai adaugam toping de fructe (eu am avut de caise preparat de mine), gasiti reteta aici.
Pregatim ingredientele. |
Razuim fructele. |
Razuim si biscuitii. |
Amestecam fructele cu biscuitii. |
Intindem amestecul peste wafe. |
Asezam wafele pe un platou. |
Le ornam cu toping de fructe, eu am avut de caise. |
duminică, octombrie 24, 2010
Prajitura cu prune si scortisoara, gustul si aroma perfecta!
Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente
Pt
blat: 100 g margarina Unirea, 1 cana zahar (cam 220g), 3 oua, 1 cutie si
jumatate de iaurt danone mic(cam 200 g), 300 g faina alba, 1 vanilie, 1 praf de
copt.
Pt umplutura: 500 g prune, 2 linguri zahar, 1 plic vanilie, 3 lingurite
praf de scortisoara.
Pt pudrat: zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Mod de preparare: intrun vas de plastic, mixam margarina cu zaharul
si zaharul vanilat, adaugam apoi ouale, continuam sa mixam ingredientele. Se
adauga iaurtul, omogenizam, la sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt,
mixam pana la incorporarea acestora.
Turnam compozitia intro tava tapetata cu hartie de copt. Adaugam in blat
prunele spalate, curatate de samburi, taiate bucatele si amestecate cu 2
linguri de zahar si 3 lingurite cu varf de scortisoara. Intoducem tava in
cuptorul preincalzit si coacem 20-30 minute. Scoatem prajitura din cuptor, o
lasam sa se raceasca, se serveste pudrata cu zahar pudra amestecat cu zahar
vanilat. Dimensiunea tavii este: 36 cm x 25 cm.
Pregatim ingredientele. |
Se mixeaza zaharul+1 plic zahar pudra+margarina, peste care adaugam ouale. |
Prajitura este coapta. |
Lasam prajitura sa se raceasca, taiem marginile, pudram prajitura. |
Se poate servi! |
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)