Aveti nevoie de: varza, castraveti, gogosari, conopida, gogonele, morcovi, ardei gras(chiar puteti folosi toate culorile de ardei gras), Pikant Fix Iute. Cu un plic de pikant fix iute, puteti conserva cam 6 sau 7 borcane de circa 700 grame, insa puteti conserva legume si in borcane mai mari. Am mai spus si la alte retete, solutia cu pikant fix iute se calculeaza la volumul borcanului pe care il aveti la dispozitie nu la cantitatea de zarzavat pe care o aveti.
Mod de preparare: Legumele se spala, se taie bucati dupa placul inimii, se aseaza in borcane tot dupa placul inimii (amestecate sau in straturi), pregatiti solutia pt muraturi cu pikant fix iute respectand indicatiile de pe plic, turnati fierbinte solutia peste zarzavatul din borcanele curate, sigilati borcanele cu capace filetate sau celofan (atentie, puneti borcanele pe o tava de prajitura sau o suprafata metalica sa nu plesneasca). Dupa racire asezati in camara. Simplu, nu?