Tare buni acesti gogosari in otet, iar reteta e mai mult decat simpla. Aveti grija doar sa sterilizati borcanele, sa folositi gogosari sanatosi iar reusita va fi garantata.
Timp de preparare: cam 40 minute.
Aveti nevoie de: 500 grame de gogosari, 550 mililitri otet alb pt muraturi, cateva boabe de mustar, 20 grame zahar,1 lingurita sare grunjoasa pt muraturi, 1 lingurita de chimen (de mentionat la aceasta reteta ca semintele de chimen dau un gust deosebit, fin, acestui fel de conserva).
Mod de preparare: se curata gogosarii de cotoare, se spala, se taie fasii, se pun in borcan. Pt cantitatea mentionata in reteta, aveti nevoie de un borcan de un kg, de preferat cu capac filetat.
Intr-o oala puneti otetul la fiert, adaugati boabele de mustar, zaharul, sarea, chimenul. Se fierbe 5 minute de la primul clocot. Solutia aceasta o turnati peste gogosarii din borcan, filetati capacul si gata. Gospodinelor tinere, cu mai putina experienta, vreau sa le dau un sfat: ar fi bine sa aseze borcanul pe o suprafata metalica, intr-o cratita, sau farfurie de tabla, inox...sa nu crape borcanul. Va recomand reteta si astept sincere impresii.