Timp de preparare: aproximativ 50 minute, inclus si timpul de pregatire a ingredientelor.
Ingrediente: 500 grame ficatei de pasare, 2 cartofi, 1 ceapa rosie, 1 ardei gras portocaliu, 1 ardei gras rosu, boabe de piper, 1 lingura ulei floarea soarelui, 2 catei usturoi, sare dupa gust, 3 crengute patrunjel verde.
Mod de preparare: reteta Ficatei cu legume, este usoara, foarte gustoasa si gata in 50 minute. Poate fi un pranz gustos si satios, sau o cina. Folositi o tigaie Dry Cooker si in timp ce mancarea se gateste va puteti relaxa.
Pregatiti zarzavatul: ceapa, usturoiul se curata. Taiati ceapa pestisori, usturoiul in jumatate, ardeii curatati de samburi si spalati, se taie fasii. Cartofii, curatati si spalati, se taie felii subtiri. Ficateii verificati sa nu aiba fiere, se spala, se scurg de apa. Puneti pe aragaz tigaia Dry Cooker, adaugati uleiul, ungeti tigaia, puneti capacul si lasati la foc minim 3-5 minute pana se infierbanta capacul tigaii. Tigaia ramane tot timpul la foc minim. Puneti ficateii in tigaie, adaugati ardeii, cartofii, ceapa, usturoiul, piperul, acoperiti tigaia cu capacul si lasati totul sa se inabuse. Amestecati usor dupa vreo 15- 20 minute, iar dupa inca 15 minute adaugati patrunjelul verde taiat marunt, lasati tigaia 3- 5 minute la foc, stingeti focul si gata pranzul. Se serveste cu gogonele murate sau castraveti murati.