luni, mai 02, 2011

Masa de Paste 2011

Anul acesta de Paste am avut platouri cu aperitive:


Rulouri din piept de pasare cu morcov si ou 


Snitele
Drob de carne

Rulouri din carne de porc cu mazare si porumb (inca nu am scris reteta)
Oua rosii

Supa de taitei

Sarmale

Friptura de miel
Salata de varza proaspata

Ca desert, am pregatit:
Prajitura Maria Elena

Lamaita

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos


Bombonele Rafaello



duminică, mai 01, 2011

Rafaello


De foarte multa vreme voiam sa incerc reteta de bomboane Rafaello. Dintre toate retetele pe care le-am intalnit, cel mai tare mi-a placut reteta lui Edith's kitchen (dati clik pe nume), o bloggerita iscusita pe care eu o stimez de foarte mult timp pt talentul si inspiratia in arta culinara. Ii multumesc mult pt reteta, sper sa nu se supere. Am facut mici modificari la ingrediente. Am folosit mai putin zahar, iar unt am adaugat cu 10 grame mai mult, pt ca  s-a intarit compozitia si a inceput sa se sfarame. Iata reteta:
Timp de preparare: aproximativ 50 minute
Ingrediente: 210 g unt, 200 g zahar pudra, 200 g lapte praf, 4 vanilii, 250 g nuca de cocos, alune prajite si nesarate.
Mod de preparare: se freaca untul cu zaharul spuma, se adauga laptele praf si jumatate din cantitatea de nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Daca vi se pare greu sa folositi lingura, puteti lucra cu mixerul la care atasati paletele pt aluat. Din compozitia rezultata formati bilute, in interiorul carora puneti cate o aluna. Bombonelele se tavalesc prin restul de nuca de cocos. Pastrati bombonelele la rece in frigider pana la servire.


Pregatim ingredientele.
Obtinem o compozitie din care modelam bombonelele.
In mijlocul bombonelelor punem cate o aluna.

Dam bombonelele prin nuca de cocos.





vineri, aprilie 29, 2011

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos


Aceasta reteta simpla dar tare gustoasa si aspectoasa, se poate prepara  mai ales in zilele toride de vara, pt ca nu trebuie sa folositi aragazul.
Timp de preparare: 45 minute.
Ingrediente pt foi: 500 g biscuiti, 2 cani cu lapte (cam 400-500 ml lapte, trebiue sa obtineti o compozitie omogena pe care sa o puteti intinde), 3 linguri cacao.
Ingrediente pt crema: 200 g zahar pudra, 200 g unt (1 pachet), 100 g nuca de cocos, 3 vanilii.
Mod de preparare pt foi: se zdrobesc cat mai fin biscuitii, se adauga cacao, laptele, se framanta bine ingredientele, apoi compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul intre 2 folii de nylon, se ung cu crema, se rulaza strans in folia de plastic si se pastreaza la rece. Se taie de grosimea unui deget.
Mod de preparare pt crema: batem untul spuma, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam pana ce acesta se incorporeaza bine in unt, adaugam nuca de cocos si omogenizam bine crema. Cu aceasta crema pe care o impartim in doua, ungem cele 2 foi obtinute din biscuiti si le rulam strans in folie de plastic.


Amestecam biscuitii maruntiti cu cacao si lapte.
Pt a obtine o compozitie omogena, folositi mixerul cu paletele pt aluat.
Asezati o parte din compozitie intre 2 folii de plastic si intindeti bine.
Ajutati-va de sucitor, se intinde cu usurinta.
O foaie este intinsa.
Pe fiecare foaie punem crema.
Intindeti crema uniform.
Se ruleaza strans in folie de plastic.
Se obtin 2 rulade pe care le pastrati la rece, pana le feliati.
Le taiati de grosimea unui deget, inainte de servire.
Pofta buna!