Timp de preparare: 2 h
Ingrediente: 500-600 g pulpa de porc proaspata, 1 ceapa mare, 80-100
ml ulei, 2 lingurite boia, piper, vegeta,
2 linguri faina, 1 cana bulion(cam 250 ml), patrunjel verde, 1 frunza de dafin.
Mod de preparare: intro cratita, punem uleiul la incins, adaugam
ceapa (curatata, spalata, taiata marunt), calim pana devine sticloasa, punem
carnea spalata si taiata bucatele, amestecam mereu pana se prajeste carnea,
adaugam boia, vegeta, piper, dafinul, apoi f. putina apa. Fierbem la foc mic si
completam cu apa cand scade. In momentul in care s-a fiert carnea, separat intrun
bol, amestecam faina cu bulionul, se obtine o compozitie de consistenta smantanii pe care o adaugam peste carne, amestecand sa nu se
faca cocoloase, lasam sa dea in clocot, pana se ingroasa sosul. Stingem focul si
presaram verdeata. Se serveste cu mamaliguta calda sau rece.