luni, iunie 21, 2010
Salata de rosii cu capsuni
Timp de preparare:
15 minute (complexitate redusa)
Din ciclul denumit de mine ,,salate indraznete si neobisnuite,, din cartea de bucate a renumitului ,,Xabier Gutierez care ne ofera o carte de bucate cu 1000 de retete foarte simple si combinatii uneori indraznete, dar fara complicatii, menite sa trezeasca pasiunea pentru gatit. Gutierrez a primit Premiul National pentru Gastronomie pentru cea mai buna lucrare publicata in anul 2005, acordat cartii sale Asfalto culinario,,.
Ingrediente:
La aceasta reteta avem nevoie pt 4 persoane de:
4 rosii medii, 300 g capsuni, 40 ml ulei masline, sare, zahar, 1 ceapa verde proaspata tocata, otet de mere, oregano (eu am pus uscat; precizez ca in imaginile atasate, am preparat o salata pt 2 persoane).
Mod de preparare: Curatam rosiile spalate, se taie marunt, se pun intrun bol. Se adauga capsunile spalate, taiate bucati si ceapa verde taiata rondele. Adaugam celelalte ingrediente, amestecam si servim la temperatura camerei.
Orez cu sunca si telemea la tigaie
Timp de preparare:
15 minute (complexitate redusa).
Ingrediente: 3 linguri de orez fiert, 3 linguri de branza telemea razuita, 3 linguri de sunca razuita, 1 legatura patrunjel verde tocat, cateva frunze de ceapa verde taiate marunt, piper macinat, 2 oua, 3 linguri de ulei.
Mod de preparare: reteta pot sa o incadrez in randul retetelor de criza, sau in randul celor care care il asculta pe Lavoisier ,,nimic nu se pierde, totul se transforma,, Sa va spun cum s-a intamplat: pt ca imi ramasese orez fiert si nu voiam sa-l arunc, pt ca mai aveam in frigider branza si sunca pe care nimeni nu le mai dorea, m-am gandit sa le dau o utilizare si am purces la reteta de fata. Cum am procedat: intrun castron, am amestecat toate cele ingrediente, in afara de ulei si sunca, le-am lasat deoparte. Intro tigaie, am adaugat uleiul, l-am incins putin, am adaugat sunca razuita, am calit usor, am adaugat ingredientele din castron, am invartit in tigaie vreo 3 minute,sa nu se prinda, apoi amestecul obtinut, l-am portionat in niste castronase mici sa dau preparatului o forma. Se poate servi ca atare, sau ca garnitura langa ce doriti (ochiuri, costite prajite, carnat prajit).
Ingrediente: 3 linguri de orez fiert, 3 linguri de branza telemea razuita, 3 linguri de sunca razuita, 1 legatura patrunjel verde tocat, cateva frunze de ceapa verde taiate marunt, piper macinat, 2 oua, 3 linguri de ulei.
Mod de preparare: reteta pot sa o incadrez in randul retetelor de criza, sau in randul celor care care il asculta pe Lavoisier ,,nimic nu se pierde, totul se transforma,, Sa va spun cum s-a intamplat: pt ca imi ramasese orez fiert si nu voiam sa-l arunc, pt ca mai aveam in frigider branza si sunca pe care nimeni nu le mai dorea, m-am gandit sa le dau o utilizare si am purces la reteta de fata. Cum am procedat: intrun castron, am amestecat toate cele ingrediente, in afara de ulei si sunca, le-am lasat deoparte. Intro tigaie, am adaugat uleiul, l-am incins putin, am adaugat sunca razuita, am calit usor, am adaugat ingredientele din castron, am invartit in tigaie vreo 3 minute,sa nu se prinda, apoi amestecul obtinut, l-am portionat in niste castronase mici sa dau preparatului o forma. Se poate servi ca atare, sau ca garnitura langa ce doriti (ochiuri, costite prajite, carnat prajit).
Salata de portocale, indrazneata, racoritoare
dulcesarat
maria elena
at
21 iunie
retete,culinar
Salata de portocale indrazneata racoritoare,
Salate
Timp de preparare:
10 minute (complexitate redusa)
Aceasta reteta, este o reteta foarte gustoasa, racoritoare si cu o combinare a ingredientelor cam indrazneata, sau cel putin neobisnuita. Reteta este pt o portie, insa fiecare goaspodina poate sa o adapteze la nr persoanelor din familia sa. Folositi portocale reci dupa ce au stat putin in frigider.
Ingrediente:
Pt prepararea acestei salate avem nevoie de:
1 portocala mare, 1 crenguta de patrunjel verde tocata, 1 lingurita ulei masline, un praf sare, un praf zahar. Optional, eu am adaugat 1 frunzulita menta uscata.
Recomandari: se consuma la inceputul mesei.
Mod de preparare: Se curata portocala de coaja, se taie in bucati, se adauga patrunjelul verde tocat, lingurita de ulei, un praf de sare si unul de zahar, se amesteca usor, se adauga menta, se serveste imediat.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)