marți, martie 16, 2021

Supă cu ciuperci champignion

 
Supa cu ciuperci este o supa de post. Pentru prepararea ei aveți nevoie de:
   500 grame de ciuperci        
   champignion
   un ardei gras
   o ceapă albă mare
   3 linguri ulei
   2 morcovi
   2 rădăcini pătrunjel
   o țelină  de mărimea unui măr
   3 cartofi
   1 legătură patrunjel verde
   sare, piper măcinat
   3 linguri de orez
   2 lingurițe de boia afumată ( dacă nu aveti folosiți boia dulce obișnuită). 
Puneti la fiert cam 3 litri de apă. Între timp curățați legumele, le spălați, le tăiați cubulețe (ceapa, ardeiul, morcovii, pătrunjelul rădăcină ), spălați ciupercile si le tăiați în jumătăți sau în sferturi. Intro tigaie încăpătoare sau cratiță puneți uleiul la încins adăugați ceapa si căliți puțin, apoi adăugați ardeiul, morcovii si pătrunjelul rădăcină. Căliți legumele, adăugați după vreo 5 minute ciupercile. Continuați călirea până scade apa ce o lasă ciupercile. Sărați si piperați iar la final adăugați boiaua afumată de ardei dulce. Între timp când apa din oală fierbe adăugați cartofii tăiați cubulețe si cele 3 linguri de orez. După ce legumele s au călit le adăugați în oala de supă. Potriviți gustul de sare. Completați cu apă in cazul in care scade apa de supă. Fierbeți supa până când zarzavaturile și orezul sunt fierte. După ce stingeți focul presărați patrunjelul verde tocat marunt. Serviți cu ardei iute sau ceapă verde. 



miercuri, februarie 17, 2021

Testare Fairy Extra +

 Dragii mei, m am înscris la o campanie de testare pentru detergentul de vase Fairy Extra + Gamă nouă in Romania. Acest detergent este cu 50% mai rapid în eliminarea grasimilor dificile. Eu personal sunt foarte mulțumită, l am testat, aflati parerea mea din filmuleț. Noua gama are 3 variante: cu aroma de fructe de pădure (culoarea rosie), miros de liliac(culoarea mov), aroma de citrice(culoarea galbenă). Mulțumesc @BuzzStoreRomânia, @fairy_romania  #buzzfairy, #BuzzFairyExtra, #ad


duminică, ianuarie 17, 2021

Chec cu banane, prajituri

  


Mi au ramas banane foarte coapte pe care nu le am mancat, dar le am folosit la prepararea acestui chec cu banane, usor de preparat, foarte gustos.

Pentru preparare aveti nevoie de: banane coapte, eu am avut 3 bucati (cam 350 g pireu de banane), 250/260 grame făină albă de grâu, 100 grame zahar, 2 ouă, 1 praf de copt (1o g),  un praf de sare, 100 g unt, 2 sau 3 plicuri de zahăr vanilinat, sau esență de vanilie, ciocolată , 50 g nucă. Ciocolata am avut neagra si ciocolata cam 100 g împreună.

Mod de preparare:  bananele decojite le pasati cu furculița și faceti un pireu, adaugati untul moale la temperatura camerei si omogenizati compoziția. Ouăle  amestecate bine cu zaharul, vanilia și praful de copt le adaugati la pireul de banane și unt. Omogenizati totul, iar apoi adaugati faina cernută, ciocolata ruptă în bucățele si nuca (rupeți si nuca daca miezul este mai mare). Turnati compoziția omogenizată într-o tava de cozonac/chec unsă bine cu ulei. Coaceți checul la temperatura de 160° timp de 1 h. Lăsați checul sa se răcească in tavă, apoi tăiați felii de groasimea unui deget. Este foarte gustos. Sursa: internet, Jamilla.