Pentru persoanele interesate, poate uneori de un real folos, in unele situatii, nestiind de unde sa le aduni pe toate, aceste informatii in legatura cu 100 de alimente fara calorii:
1. Afine - normalizeaza glicemia si au calorii negative.
2. Agar -
este un gel extras dintr-o alga sub forma de pulbere. Ajuns in organism,
absoarbe lichidele si isi mareste volumul, captand grasimile si
zaharurile. Nu e digerat de organism, ci eliminat cu tot cu grasimi si
zaharuri. Cantitatea optima este de 3 g pe zi. Se poate folosi la supe
si sosuri.
3. Alge marine - contin multe fibre.
4. Ananas - contine enzime care dizolva grasimile.
5. Anason - degreseaza organismul.
6. Andive - au calorii negative, stimuleaza secretia biliara.
7. Anghinare - diuretic, scade colesterolul.
8. Ardei iute - intensifica metabolismul.
9. Avocado - are proteine vegetale usor digerabile.
10. Broccoli - are calorii negative.
11. Busuioc - degreseaza organismul, are calorii negative.
12. Caise - laxative, ajuta digestia.
13.
Cardamonul - este un condiment traditional arab numit si "hell". Cateva
seminte luate inainte de masa cu 10 minute, stimuleaza digestia, iar
puse in cafea neutralizeaza toxicitatea ei.
14. Carne de curcan - are putine calorii si putine grasimi.
15. Cartofi - se consuma fara grasimi si doar cu alte legume.
16. Castane - ard grasimile.
17. Castravete - are calorii negative, elimina toxinele.
18. Capsune - elimina toxine din organism, au calorii negative.
19. Ceapa - degreseaza organismul, are calorii negative.
20. Chimen - regleaza secretia de enzime.
21. Cicoare - stimuleaza digestia.
22. Cimbru - degreseaza organismul.
23. Cirese - sunt depurative.
24. Coacaze negre - reechilibreaza metabolismul.
25. Coada-calului - mareste procesele de eliminare a toxinelor.
26. Conopida - are calorii negative.
27. Coriandru - reduce balonarea.
28.
Cresonul - se poate consuma ca salata, suc, supa sau pentru
condimentarea carnii si a legumelor. Are efect antibiotic fara a afecta
flora stomacala, intareste sistemul imunitar, e un bun diuretic si
detoxifiant si ajuta la eliminarea grasimii. Ceaiul e bun si contra
tusei. Atentie, planta uscata isi pierde puterile curative!
29. Cuisoare - au calorii negative.
30.
Dafinul - are marea proprietate de a dizolva si elimina grasimile, iar
pentru asta nu trebuie consumat in cantitati mari, cateva frunze puse in
mancare sunt suficiente, insa trebuie folosite frecvent pentru ca
efectul sa fie vizibil.
31. Dovlecel - are calorii negative.
32. Fasole patata - este purgativa.
33. Fasole verde - are calorii negative.
34. Ghimbir - intensifica metabolismul.
35. Ginseng - elimina toxinele.
36. Graham - are multe fibre.
37. Grepfrut - contine enzime care dizolva grasimile.
38. Gulie - regleaza nivelul glucozei.
39. Hrean - degreseaza organismul.
40. Kiwi - este puternic antioxidant.
41. Lamaie - degreseaza organismul, are calorii negative.
42.
Lemn dulce - stimuleaza ficatul si secretia vezicii biliare si
imbunatateste digestia. Se foloseste radacina si se consuma ca ceai,
infuzie: 2 lingurite la o cana. Se bea dupa masa. Atentie, mareste
fertilitatea, iar consumul pe o perioada mai mare de cateva saptamani
poate duce la hipertensiune sau edeme!
43. Izma - are efect racoritor.
44. Mandarine - reduce indigestia.
45. Mango - are calorii negative
46. Macese - alunga oboseala.
47. Macris - este detoxifiant.
48. Marar - degreseaza organismul, are calorii negative.
49. Mei - are multe fibre.
50. Menta - are calorii negative, este diuretica.
51. Mere - au calorii negative.
52. Miere - scade pofta de mancare.
53. Migdale - scad colesterolul.
54. Morcovi - au calorii negative.
55. Mure - sunt laxative.
56. Musetel - usureaza digestia.
57. Napi - diuretic, purifica sangele.
58. Nectarine - au putine calorii.
59. Oregano - intensifica functiile hepatice.
60. Orez basmati - intensifica digestia, racoritor.
61. Orez brun - intensifica digestia.
62. Orz - intensifica functiile hepatice.
63. Papaya - regleaza glicemia.
64. Paducel - reduce aciditatea gastrica.
65. Papadia - intensifica arderile.
66. Pastarnac - este diuretic.
67. Patrunjel - are calorii negative, elimina grasimea.
68. Pepene rosu - este diuretic.
69. Peste - reduce colesterolul, are grasimi bune.
70. Piper - degreseaza organismul.
71. Portocale - au calorii negative.
72. Ridichi - au calorii negative.
73. Rodii - scad colesterolul.
74. Rosmarin - este diuretic.
75. Rosii - degreseaza organismul
76. Salata verde - stimuleaza metabolismul.
77. Salvia - are calorii negative.
78.
Schinduf - se consuma semintele sau frunzele, pisate si amestecate cu
mancare. Ajuta la digestie si scade nivelul colestrolului. Sub forma de
ceai: 2 lingurite la o cana cu apa; are efect antitusiv si laxativ, se
bea caldut dupa 3 ore de infuzare.
79. Scoici - regleaza functia tiroidiana.
80. Scortisoara - degreseaza organismul.
81. Secara - grabeste digestia intestinala.
82. Seminte de dovleac - au efect de purificator intestinal.
83. Seminte de floarea-soarelui - au grasimi bune, nu ingrasa.
84. Seminte de in - dreneaza intestinul.
85. Seminte de susan - previn osteoporoza.
86. Sfecla - are calorii negative.
87. Sovarf - este tonic gastric.
88. Spanac - are calorii negative si multe fibre.
89. Sparanghel - are calorii negative.
90. Sofran - accelereaza metabolismul.
91.
Tapioca - este un fel de faina obtinuta din tuberculii maniocului, care
ajuta la scaderea colestrolului si reducerea stratului adipos.
92. Tarhon - dizolva grasimile.
93. Tofu - contine fibre.
94. Telina - are calorii negative.
95. Urzica - e detoxifianta si laxativa.
96. Usturoi - degreseaza organismul, are calorii negative.
97. Varza - este diuretica si purgativa.
98. Varza chinezeasca - are calorii negative, este foarte satioasa.
99. Varza de Bruxelles - are calorii negative.
100. Vinete - contin multe fibre.