duminică, decembrie 02, 2012

Salata greceasca


O salata rapida, gustoasa, satioasa, este aceasta salata greceasca, care poate inlocui un pranz intr-o dieta hipocalorica.
Timp de preparare: 5 minute.
Ingrediente: 100 grame telemea desarata, 1 rosie, 1 ardei gras (de preferat verde fiindca are mai putine calorii, dar merge orice fel), 1 castravete proaspat mic, 1 ceapa rosie, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita otet de mere.
Mod de preparare: curatati ceapa, spalati zarzavatul, scoateti samburii din ardeiul gras. Intr-un bol, taiati branza telemea cubulete, zarzavatul dupa bunul plac, stropiti salata cu ulei de masline si otet de mere si gata.


duminică, noiembrie 11, 2012

Dulcesarat are 3 anisori

Nu pot crede ca au trecut deja 3 ani de cand am blog. Imi amintesc cu cat entuziasm am inceput, ce mult timp si munca am investit. Mi-a fost greu, eu nemaifiind la prima tinerete sa tin pasul cu tehnica, dar m-am straduit sa nu-mi dezamagesc vizitatorii, nu stiu in ce masura am reusit. La un moment dat, voiam chiar sa renunt, insa dupa ce am cladit o parte din blog, imi parea rau s-o fac. Uitandu-ma in urma la primele mele postari, cand nu stiam prea multe lucruri despre bloggerit, sau legate de imagini, mie mi se pare  ca am progresat. Aparatul foto pe care il am, nu este unul performant, desi imi doresc cu disperare un Nikon, dar cred ca visez degeaba, ca acest lucru nu se va intampla, insa m-am straduit sa redau intotdeauna cele mai sugestive imagini. Asa cum am mai amintit cu alte ocazii, aparitia blogului Dulcesarat, este legata de existenta site-ului Gustos.ro, care in 2009, la sfarsitul toamnei, organiza un concurs, la care puteau participa doar bloggeri. Asadar, la inceputul lui noiembrie, eu inscriam primele retete pe blog. Am pana in prezent aproximativ 300 si ceva de retete, in mare parte ardelenesti, de pe Valea Tarnavelor, unde traiesc si de unde imi am originile, parintii si bunicii mei fiind din aceasta zona. Multumesc frumos, admiratorilor blogului si vizitatorilor lui, pe care ii vreau in numar cat mai mare, pe care ii primesc cu drag si ii astept cu impresii.


luni, octombrie 22, 2012

Spuma de avocado


Reteta de azi, este o reteta extrem de simpla, care se prepara in cateva minute, potrivita pentru o zi de post. Avocado se mai numeste unt vegetal sau untul saracului, dar nu la noi, unde e chiar scump. Mie imi place gustul acestui fruct si apreciez calitatile lui. Avocado este recunoscut pentru proprietatile sale de scadere a nivelului  colesterolului si glicemiei, pentru proprietatile antioxidante, de protejare a ficatului si antiinflamatoare.
Timp de preparare: 5 minute.
Ingrediente: 1 fruct de avocado bine copt, 2 cepe mici, sare, piper, zeama de la 1/2 de lamaie.
Mod de preparare: taiati fructul de avocado in doua pe lung, scoateti samburele care se arunca, apoi decojiti cele 2 jumatati. Puneti fructul intr-un vas de plastic inalt, adaugati cele 2 cepe (curatate, spalate) taiate marunt, zeama de lamaie si cu un robot vertical mixati bine ingredientele pana obtineti o spuma. Sarati si piperati dupa gust. Serviti cu paine prajita.