De foarte multa vreme voiam sa incerc reteta de bomboane Rafaello. Dintre toate retetele pe care le-am intalnit, cel mai tare mi-a placut reteta lui Edith's kitchen (dati clik pe nume), o bloggerita iscusita pe care eu o stimez de foarte mult timp pt talentul si inspiratia in arta culinara. Ii multumesc mult pt reteta, sper sa nu se supere. Am facut mici modificari la ingrediente. Am folosit mai putin zahar, iar unt am adaugat cu 10 grame mai mult, pt ca s-a intarit compozitia si a inceput sa se sfarame. Iata reteta:
Timp de preparare: aproximativ 50 minute
Ingrediente: 210 g unt, 200 g zahar pudra, 200 g lapte praf, 4 vanilii, 250 g nuca de cocos, alune prajite si nesarate.
Mod de preparare: se freaca untul cu zaharul spuma, se adauga laptele praf si jumatate din cantitatea de nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Daca vi se pare greu sa folositi lingura, puteti lucra cu mixerul la care atasati paletele pt aluat. Din compozitia rezultata formati bilute, in interiorul carora puneti cate o aluna. Bombonelele se tavalesc prin restul de nuca de cocos. Pastrati bombonelele la rece in frigider pana la servire.
Pregatim ingredientele. |
Obtinem o compozitie din care modelam bombonelele. |
In mijlocul bombonelelor punem cate o aluna. |
Dam bombonelele prin nuca de cocos. |