Atunci cand vreti sa preparati ceva dulce e bine sa stiti ca:
-toate ingredientele pe care le folositi ar trebui sa aiba aceeasi temperatura, se indica intotdeauna sa fie la temperatura camerei;
-sa fie proaspete;
-sa fie cantarite sau masurate corespunzator;
-tava sa fie unsa, tapetata cu faina sau hartie de copt;
-praful de copt se amesteca bine de tot cu faina si se cerne de 2 sau 3 ori;
-bicarbonatul se stinge intotdeauna cu zeama de lamaie sau otet;
-amoniacul se stinge intotdeauna cu 2 sau 3 linguri de lapte fierbinte;
-faina se masoara intotdeauna dupa ce se cerne.
Prajitura iese uscata si aspra daca: are mai multa faina decat scrie in reteta.
Prajitura se lasa daca: se pune mai putina faina, daca nu se coace destul, daca nu are destul zahar, daca nu are suficient praf de copt sau bicarbonat.
Prajitua se coace in tava de tabla unsa cu unt, untura, margarina sau ulei.
La prajiturile mai fine, tava se unge cu unt.
Tineti seama de aceste sfaturi si reusita va fi deplina!